avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiul necesar pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiul necesar pentru somaj

in iulie 2009 am intrat in concediu crestere copil si in mai 2011 am revenit la serviciu. In iulie o sa intru in somaj. Imi spuneti va rog daca la cele 12 luni unde trebuie sa-mi completeze venitul cu contributia la somaj intra si lunile in care am fost in prenatal si postnatal
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:49, 20 Iunie 2011
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin.(1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
...
2. Asadar perioada in care ati fost in CCC intra in cele 12 luni pentru calcularea indemnizatiei de somaj.

3. Perioada de concediu de maternitate (pre si postnatal = 126 de zile) nu are cum sa intre pentru ca este la distanta prea mare de data intrarii in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa concediu pentru cresterea copilului bogmada bogmada Buna ziua Si noi avem nevoie de un sfat: sotia a lucrat in invatamant timp de 10 ani. in Noiembrie 2009 a nascut. Asa cum se intampla in invatamant, ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj CalinStefania CalinStefania Conform art.22 din Ordonanta de Urgenta nr.111 din 8 Dec 2010 , persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ... (vezi toată discuția)