avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in data de 24 mai 2011, divortul s-a pronuntat pe cale amiabila, cu mentiunea ca eu (petenta) sa revin la numele purtat inaintea casatoriei.
In sentinta transmisa prin posta, instanta hotaraste urmatoarele:
1. "petenta revine la numele purtat anterior incheierii casatoriei"
2. "definitiva si irevocabila privind divortul."
In acest caz si tinand cont de cele 2 mentiuni de mai sus, pot considera ca sentinta este irevocabila si definitiva, fara a mai exista o cale de atac sau trebuie sa treaca cele 30 de zile pentru a putea sa intru in posesia sentintei de divort?
Mentionez ca nu au fost solicitate de niciunul dintre noi despagubiri, nu am avut nimic de impartit, din casatorie nu au rezultat copii si in sentinta nu este precizata posibilitatea expresa de a o ataca.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: bianca20 , utilizator 19:15, 20 Iunie 2011
in ceea ce priveste divortul, s-a terminat, sunteti divortati.
pt nume exista posibilitatea( scrie pe hot in cat timp) sa atacati hot. dupa ce trece si acest termen, puteti legaliza.
da,sentinta este definitiva si irevocabila intrucat ambii ati fost de acord cu desfacerea casatoriei. puteti merge la judecatorie si solicitati legalizarea hotararii judecatoresti.
Hotararea dvs. este definitiva si irevocabila numai in ceea ce priveste divortul, iar atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare in ceea ce priveste numele- art.619 indice 1 al. 4 c.proc.civ.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Deci sentinta e atacabila in termen de 30 de zile chiar daca revin la numele meu anterior, fapt metionat si in sentinta comunicata? Poate sotul meu sa o atace sau numai eu am dreptul asta?
1. Hotararile civile se redacteaza in 30 de zile de la pronuntare, dupa care se comunica partilor.Termenul de apel in ceea ce priveste numele curge de la comunicarea hotararii.
Da, chiar daca s-a dispus revenirea dvs. la numele avut anterior casatoriei.
2.Ambele parti pot declara apel in ceea ce priveste numele.

Alte discuții în legătură

Stare civila [casatorie] Mari44 Mari44 am divortat pe data de 20,02,2015 hotararea judecatoreasca mi-a venit pe 19,03,2015 traiesc in concubinaj cu cineva. intrbarea mea pt d-voastra este;acum ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Legalizarea hotararii de divort border border buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cand trebuie sa legalizez hotararea de divort,daca o pot face oricand sau este un termen anume? va multumesc (vezi toată discuția)