avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Computer cu fisere audio/video fara licenta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Computer cu fisere audio/video fara licenta

In cazul in care avem in computerul personal de acasa fisiere audio/video/executabile fara licenta, se incalca vreo Lege ? Deci nu vindem, nu imprumutam, nu facem cd-uri/dvd-uri. Le tinem doar pentru uzul personal. Se incalca vreo Lege ?
Multumesc. Stima!
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 07:30, 25 Iunie 2011
:)) :)) :)) o fo tare. Intrebarea mea este: ai ceva CU LICENTA in calc personal de acasa? App ce inseamna LICENTA? In plus sunt sigur ca si sistemul de operare adica WINDOZU e fara licenta. Ca sa stii... LICENTA nu inseamna serial key sau crack sau mai stiu eo ce. ci factura sau actul doveditor ca acel produs audio sau video a fost cumparat.In cazul de fata FACTURA doveditoare ca sistemul de operare a fost achitat. O licenta la win e vreo 6 mil. Asa ca ce ai tu in calc si de altfel multa lume incalca sute de legi nu numa una. NU AI CUM SA VINZI pt ca are toata lumea. Nu ai cum sa imprumuti pentru ca are toata lumea . Nu ai cum sa multiplici pt ca are toata lumea. Si in plus,observi ca nu a mai pus nimeni intrebarea asta? :stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
silviu3marian, utilizator
@silviu3marian.. :offtopic:

Raspunsul tau e mai tare decat intrebarea mea. Stiu ce inseamna licenta si esti pe langa subiect .... nu m-ai ajutat cu absolut nici o informatie. Daca detii informatia care o caut, spune-o fara atata spectacol si barbologie. Daca vrei sa ajuti bine, daca nu, abtine-te. Spune-mi te rog Legea care interzice sa descarci filme, muzica, jocuri de pe net. E interzis sa distribui prin orice metoda (vanzare, odc, torrent, dc++, emule, samd), dar nu sa si detii. Pana in prezent nu am gasit Legea care interzice ca la pc-ul de acasa, sa detin doar pentru uzul personal filme, programe, muzica, jocuri fara licente.
PS: Nu toata lumea foloseste sistemul de operare care l-ai mentionat. Unii au Linux, al carui licenta de folosire e gratuita.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
arakys, utilizator
Este foarte greu de spus daca doar descarcarea poate fi considerata piraterie.
Exista parerea AIMR care spune ca nu exista download ilegal (vezi [ link extern ] ).
Pe de alta parte exista si parerea BSA care afirma contrariul (vezi [ link extern ] ).

Cu filmele si melodiile e relativ mai simplu de spus ca nu ai stiu ca cel de la care l-ai luat/downloadat, pentru ca nu au un Terms and Conditions care sa specifice exact care este politica cu licenta, dar la produsele software e greu sa spui/dovedesti ca nu ai stiut ca produsul nu e original.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Bogdan Tulai, utilizator
Multumesc pentru raspuns, d-le Bogdan Tulai.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
arakys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)