avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament-valabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament-valabil?

Am avut in ingrijire pe bunica materna, asta timp de 6 ani, cand a decedat la varsta de 96 de ani.Am testament lasat de bunica , incheiat in fata notarului.
Ce drepturi am , ca nepoata, in baza acestui testament.?
Precizez ca bunicul a murit cu 10 ani inaintea bunicii, si la acest moment traiesc doi copii ai bunicilor materni si cel de-al treilea lor copil este decedat, dar traieste sotia lui si cei doi copii.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: camelia iosif , utilizator 15:37, 27 Iunie 2011
Daca acest testament incalca rezerva succesorala ,poate fi atacat de mostenitorii rezervatari.Ce v-a lasat prin testament?Sa va prezentati la notar in cele 6 luni de la deces!
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
avvalentina, utilizator
la decesul bunicului, nu s-a sustinut taxa succesorala, iar prin testament bunica mi-a lasat partea sa.Am fost la notar in cele 6 luni dupa decesul bunicii, si totodata am anuntat prin executorul judecatoresc pe ceilalti mostenitori de acest testament in mod oficial, cu adresa .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva testamentara 2014Elena 2014Elena Bunicul meu a facut testament si a lasat cea mai mare parte din mostenire casa, pamant la copii , fara tatal meu Bunica mea nu apare in testament -e decedata ... (vezi toată discuția)
Art.841 c.civ. sarm07opr sarm07opr Va rog sa-mi explicati si mie urmatoarea speta in conformitate cu art.841 Cod Civil. Strabunica a avut trei copii(doi baieti si o fata). La randul lor copii ... (vezi toată discuția)
Testament revocat, rezerva succesorala nicoletaman nicoletaman Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunicul a avut 6 copii, in 1970 a facut un testament prin care isi imparte toata averea, in acest ... (vezi toată discuția)