Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfacere adoptie

cum pot sa aflu si unde de desfacerea adoptiei in perioada 1954....1962,pentru a se justifica revenirea la numele avut anterior adoptiei. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:21, 25 Iunie 2011
Codul Familiei (1956)

Art. 83. - La desfacerea înfierii, înfiatul redobîndeşte vechiul său nume de familie; instanţa judecătorească, pentru motive temeinice, va putea, însă, încuviinţa ca înfiatul să păstreze numele de familie dobîndit prin înfiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea adoptiei si schimbarea numelui Sammy_sagit Sammy_sagit Am si eu o intrebare. Am fost adoptata la varsta de 18 ani de matusa si unchiul meu iar acum am luat hotararea de a anula adoptia (am fost toti de comun ... (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Adoptiune tzuku51 tzuku51 Mama mea a fost adoptata in 1948.Actul de adoptiune a fost \\"Incunviintat prin hotarare a tribunalului jud. ...\\",fara sa se faca nici o referire la tipul de ... (vezi toată discuția)