avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe venit din arenda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe venit din arenda

buna ziua!
In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de a completa acel formular 200, pana acum cand am primit o adresa din partea Administratiei Finantelor Publice in care se face referire (eronat) la perioada in care figurez cu contract de arendare incheiat 2006-2011 pentru care trebuie sa depun respectiva declaratie si implicit suportarea platii impozitului pe venit. Tododata, mentionez ca in contractul incheiat este stipulata ca obligatie a arendatorului cea de a plati impozitul pe teren, in timp ce arendasul se obliga sa plateasca impozitul datorat pe veniturile realizate din expoatarea bunurilor agricole arendate. In consecinta, va rog sa ma lamuriti, cui revine suportarea acelei plati pentru venitul net anual din arenda si pentru care an?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:52, 25 Iunie 2011
In primul rand trebuie sa lamuriti cu cei de la administratia financiara de ce apare anul 2006 cu toate ca dumneavostra aveti contractul incheiat de la 2009.
Deci dumneavostra, ca proprietar de teren si si avand calitatea de arendator in contract, platiti impozitul pe terenul agricol. De asemenea trebuie sa platiti si acel impozit pe venitul din arenda care va revine."Veniturile realizate din expoatarea bunurilor agricole arendate" la care faceti referire se refera la ce obtine el din exploatarea terenului agricol luat in arenda de la dumneavostra. El e societate comerciala, are niste impozite pe care si le plateste singur.
In fiecare an, cand incasati de la el banii reprezentand arenda, rugati-l sa va dea si adeverinta semnata si stampilata, pe care sa scrie valoarea in bani ce va revine pentru suprafata de .....ha de teren din raza teritoriala a comunei......, judetul........, pe anul agricol..... .
Dumneavostra trebuia sa mergeti atunci in 2009 sa inregistrati acest contract de arenda la administratia financiara a localitatii de domiciliu. Sa nu uitati sa faceti acelasi lucru si anul acesta, in 2011 cand veti reinoi contractul de arenda pe care-l aveti, sau daca veti face altul, cu alt arendas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit datorat statului ContSters116875 ContSters116875 La primirea cu act de donatie a unui teren agricol extravilan, ce taxe trebuie sa platesc? Daca acel teren are un contract de arenda cu vechii proprietari pe ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venitul din arenda cata14dc cata14dc Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri cereale cerul cerul anul aceta in Ianuarie am semnat un contract de arenda pentru un teren. Eu am dat terenul in arenda. In octombrie am primit banii care mi se cuveneau in urma ... (vezi toată discuția)