avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Echipa proiect
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Echipa proiect

Pentru derularea unora dintre proiectele finantate din fonduri ale UE exista echipe de proiect. Membrii acestor echipe sunt selectati dintre salariatii beneficiarului sau sunt salariati ai unor firme de consultanta specializate in gestionarea fondurilor europene? Nu am regasit pe site-urile de joburi nici un post disponibil in cadrul vreunei astfel de echipe de proiect...
Cel mai recent răspuns: SC HYGIA CONSULT SRL , Consultant credite si finantari 16:50, 4 Iulie 2011
Nu se baga consultantul in echipele de proiect. Dumneavostra doreati sa va angajati intr-o astfel de echipa? Echipele de obicei se formeaza la inceput, inca din faza de scriere a cererii de finantare. Sunt situatii cand la depunerea cererii se depun si cv-urile acestor persoane. Rare sunt cazurile cand se opteaza la peroane asa, necunoscute, de pe piata libera.
Da, caut un job part-time... :)
Nu am vazut nici o oferta de loc de munca intr-o astfel de echipa si am intrebat aici :).
Uitati ce va sugerez. Incercati sa va inscrieti intr-un ong, alaturi de alti membrii si depuneti un proiect pentru finantare de la ue sau alti finantatori. Si astfel veti putea activa intr-o echipa de proiect si sa vedeti cam cum e si daca faceti fata conform pregatirii si abilitatilor dumneavostra. Se poate castiga si ceva bani dar e si destula munca.
Sau daca lucrati la o firma puteti incerca sa faceti si sa depuneti si in acest caz o cerere de finantare.
Echipe de proiecte la urma sunt de multe ori formate din angajati beneficiarilor precum si de personae (angajate sau salariate) din firme de consultanta. Managementul si responsabilitatea o are mereu beneficiarul in fata autoritatiile ce gestioneaza fonduri in vederea implinirea dorinte si obiective finantatorul UE si care se bucura de o reintoarcerea la piata unica, la miscarea economica, (cunostintele sunt foarte grele si gresele foarte deseori) ceea ce pe consecinte aduce a te gandi sa faci contract de management in fonduri si nu sa isi fac ce vreau pentru ca finantatorul este exigent. Nu cred ca angajarea la part time pentru terti (din moment ce firma unde lucrati nu face parte de activitatiile concurentiale) a fi ceva incorect.
Nu am inteles de ce colegul cu o interventie anterioara a spus ca "nu se baga consultantul in echipele de proiect"... Raspunsul meu este ca se baga si inca mult dar, depinde de solicitarea beneficiarului. Acesta din urma poate externaliza intregul management al proiectului sau doar partial, atunci cand se fac echipe mixte, care au in componenta atat reprezentanti ai beneficiarului, cat si din partea consultantului dar si terti, specialisti intr-un domeniu, in functie de specificul si complexitatea proiectului respectiv. Astfel, raspunsul meu ar fi ca, atunci cand faceti parte din una din cele trei categori, puteti sa faceti parte si din echipa de management al unui proiect. Si da, in afara unor proiecte complexe, responsabilitatile in cadrul acestor echipe va solicita de cele mai multe ori pe o perioada determinata sau punctual si astfel, o colaborare part-time este ideala...
Succes! Important este doar se va regasiti intr-una din cele trei categori... sa va desfasurati activitatea in cadrul unui beneficiar de fonduri europene sau in cadrul unei firme de consultanta sau sa fiti specialistul, de obicei tehnic, pe care nu-l are beneficiarul dar, de care are nevoie in perioada implementarii proiectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreun proiect de ajutor de la uniunea europeana pt. intabularea caselor vechi ? Dori_ Dori_ Cineva imi spunea ca Uniunea Europeana ne ajuta sa intabulam casele vechi. Este adevarat ? Este doar un proiect ? Ati auzit de asa ceva ? (vezi toată discuția)
Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fise de post laraandy laraandy Buna ziu. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva fise de post???? Multumesc foarte mult.:"> consultant in management - analist financiar - ... (vezi toată discuția)