avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu isi achita obligatiile salariale fata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu isi achita obligatiile salariale fata de angajati

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut daca un angajator nu isi achita obligatiile salariale fata de angajati pe o perioada de cateva luni ( mai mult de 3 luni )?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 27 Iunie 2011
parerea mea actiune instanta sa il obligi sa le plateasca. nu cred k exista cale administrativa aici in aceasta situatie
Formulati o adresa catre angajastor, prin care ii cereti sa va achite salariile neplatite. Formulati si o sesizare la ITM. Apoi, daca nici una dintre cele doua incercari nu a dat rezultatele scontate, actionati in judecata angajatorul debitor, la tribunalul de pe raza domiciliului salariatilor.
Silviu Hategan a scris:

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut daca un angajator nu isi achita obligatiile salariale fata de angajati pe o perioada de cateva luni ( mai mult de 3 luni )?


1. Salariati pot demisiona fara preaviz - art.81 alin.8 C.mun.

2. Se poate sesiza ITM-ul si/sau inspectia Muncii ori instanta de judecata - Tribunalul in a carui raza isi are domiciliu fiecare salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu, oprire bun material in locul banilor miteak miteak Buna ziua, Lucrez la o firma care nu a mai platit salariile de 3 luni. Vreau sa-mi dau demisia si m-ar interesa daca pot opri laptop-ul cu conditia returnarii ... (vezi toată discuția)
Plata salariului bobob15 bobob15 daca un angajator nu plateste salariul de 3 luni ,si nici nu sunt perspective ,ce se poate face? (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz andreeapahone andreeapahone Buna! Am si eu o intrebare. Nu mi-am primit drepturile salariale pe ultimele 2 luni si nici nu mi s-a acordat dreptul la concediu de odihna atunci cand l-am ... (vezi toată discuția)