Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie CAR institutie publica

In anul 1995 mama mea a facut un imprumut la CAR-ul institutiei. Acesta a fost achitat lunar prin orire din salariu. In anul 1997 a iesit la pensie la limita de varsta, iar acum dupa atatia ani a primit o instiintare ca mai are de plata. Mentionez ca pana cum nu a fost instiintata niciodata de aceasta datorie. Dupa atatia ani nu cred ca mama mai are vreun document prin care sa poata justifica ca a platit si probabil pe asta se bazeaza si cei de la CAR. Au inmanat girantilor cate o hartie prin care ii anunta ca le va opri din salariu. Acea harie este nestampilata, nu are semnatura presedintelui CAR-ului. Am solicitat o fisa de cont si nu mi s-a dat.
Care este organul care verifica activitatea CAR-urilor? Ce pot face in aceasta situatie? Nu vreau ca nimeni sa plateasca o suma care nu este de plata.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:26, 12 Iulie 2011
Si totusi care este organul care verifica activitatea CAR-urilor la institutiile publice?
LILI25 a scris:

Si totusi care este organul care verifica activitatea CAR-urilor la institutiile publice?

Buna ziua
CAR-urile sunt institutii nebancare, si de regula se constituie şi funcţionează in temeiul Ordonantei Guvernului nr.26/2000, cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr. 122/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţiilor cu modificările şi completările ulterioare, a Legii nr.540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, a Legii nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare, a Regulamentului nr.20/2009 a Băncii Naţionale a Romaniei, potrivit prevederilor legale şi statutului acelei societati.

Daca CAR-ul dvs. apare in aceasta lista:
[ link extern ]

Atunci, de regula, comisia de cenzori/cenzorii verifica modul în care este administrat patrimoniul C.A.R.-IFN, situatiile financiare individuale ale membrilor, asigura si verifica legalitatea desfasurarii Adunarilor generale si a sedintelor Consiliului director; Cenzorii întocmesc rapoarte, pe baza verificarilor efectuate si le prezinta Adunarii generale;Cenzorii raspund solidar, conform legislatiei financiare specifica C.A.R. pentru neexercitarea sau exercitarea necorespunzatoare a obligatiilor asumate ca urmare a alegerii lor în aceasta functie.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
nu apare in lista:
[ link extern ]
am gasit pe net doar ceva de genul
Act autorizare: J.../..../1997.
Data ultimei declaratii: .......1997.
Data ultimei prelucrari: ...... 2001.
si este C.A.R.-ul unei institutii publice
LILI25 a scris:

nu apare in lista:
[ link extern ]
am gasit pe net doar ceva de genul
Act autorizare: J.../..../1997.
Data ultimei declaratii: .......1997.
Data ultimei prelucrari: ...... 2001.
si este C.A.R.-ul unei institutii publice

Formulati o cerere, in scris, catre conducerea CAR-ului respectiv prin care solicitati lamuriri cu privire la aspectele invederate de dvs. apoi... trimiteti acea cerere/sesizare conducerii CAR-ului, prin intermediul unui executor judecatoresc.
Reveniti dupa ce primiti un raspuns sau... in lipsa unui raspuns, formulati o sesizare la BNR.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare activitate la casa de ajutor reciproc Luana_Coseru Luana_Coseru Care sunt institutiile abilitate sa verifice activitatea unei case de ajutor reciproc? Am mari convingeri ca activitatea pe care o desfasoara este una ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din impozitul pe venitul din salariu josefina.bulgaru josefina.bulgaru Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc institutie financiara nebancara si vreau sa-mi spuna cineva daca pot sa redirectionez cu formularul 230 acesti ... (vezi toată discuția)
Reglementari legale deficitare pentru car si asociatii de proprietari pascal8 pascal8 Doresc sa aduc in dezbatere o eventuala propunere legislativa prin care Statul sa aiba mai multa capacitate de a controla CAR-urile cat si Asociatiile de ... (vezi toată discuția)