avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii

in cazul infractiunii de fals in declaratii se poate dispune inlocuirea raspunderii penale cu amenda administrativa? sau "inlocuirea" se aplica numai pt infractiunile prevazute de art.90 lit.a C.penal?
conditiile prevazute de art.90 cod penal trebuie sa fie indeplinite in mod cumulativ?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:38, 30 Iunie 2011
Da, conditiile trebuie sa fie indeplinite in mod cumulativ. In aceasta situatie, daca fapta nu este grava, atingerea adusa valorilor ocrotite de lege fiind minima, lipsita de importanta, s-ar putea invoca art 18^1 "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni".
art.292.C.penal nu face parte dintre infractiunile cuprinse in art.90 lit a.deci si in concluzie se poate dispune inlocuirea raspunderii penale?
Da , se poate si in practica judiciara , in general cam asta este solutia in cazul acestei infractiuni . Bineinteles , acest lucru difera de la speta la speta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.91 c.penal ContSters88252 ContSters88252 aplicarea sau raportarea la art. 91.C.penal se poate face si in afara conditiilor prevazute de art. 90 C .penal sau numai cu respectarea ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza? xelas xelas Art. 90. - Conditiile înlocuirii Instanta poate dispune înlocuirea raspunderii penale cu raspunderea care atrage o sanctiune cu caracter administrativ, ... (vezi toată discuția)
Rasunderea penala ContSters88252 ContSters88252 scoaterea de sub urmarirea penala si aplicarea de catre procuror a unei amenzi reprezinta inlocuirea raspunderii penale, resp art.90,91 ... (vezi toată discuția)