avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament intern program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament intern program de lucru

Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:((

1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru fiecare un regulament intern ?

2.programul restaurantului este Luni-duminica intre orele 8-24 ,salariatii lucreaza o zi 16 ore celalalt e liber . In ctr de munca sunt 8 ore/zi 40 pe sapt L-V,
Pot sa trec in ROI 16 ore/zi

multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 2 Iulie 2011
1. Se intocmeste un singur Regulament Intern la nivel de angajator.

2. Nu aveti cum sa treceti 16 ore/zi ca timp de munca ... program de munca inegal repartizat astfel o zi 16 ore/zi , a doua zi liber, a treia zi 16 ore/zi , a patra zi liber etc...
Art. 114
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
(3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni.

Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

Depasiti programul maxim de de 48 ore pe saptamana.
Daca la 12 ore lucrate se impune o pauza de repaus de 24 ore, la 32 de ore lucrate ce pauza s-ar impune (daca s-ar accepta un program de 16 ore)?

Organizati activitatea pe schimburi si veti fi linistit sau respectati repausul pentru odihna si refacere.
atunci, inscriu in ROI toate cele trei activitati, si programul de lucru a fiecarei activitate de ex in atelier programul de lucru intre L-V este intre de la 8-16, si la restaurant 9-24
si care e denumirea ture,schimburi??
la cea de a 2-a intrebare mai am o singura nelamurire:acelor salariati carora nu este semnificat in ctr ca lucreaza cu program de munca INEGAL , pot sa modific prin act aditional?
9-24=15 ore pe zi. Salariatul depaseste programul saptamanii normale de munca (40 max.48 ore pe saptamana). Atentie la acordarea repausului legal intre doua zile de munca.
Tura la un program mai mare de 8 ore (dar pana la 12), schimburi la un program de 8 ore.
Orice modificare a unei clauze din CIM se poate face numai prin incheierea unui act aditional, de comun acord cu angajatul.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
winer a scris:

atunci, inscriu in ROI toate cele trei activitati, si programul de lucru a fiecarei activitate de ex in atelier programul de lucru intre L-V este intre de la 8-16, si la restaurant 9-24
si care e denumirea ture,schimburi??
la cea de a 2-a intrebare mai am o singura nelamurire:acelor salariati carora nu este semnificat in ctr ca lucreaza cu program de munca INEGAL , pot sa modific prin act aditional?



In mesajul anterior v-am explicat cum se face cu programul de munca inegal ... se trece o zi de munca , iar a doua zi pauza , a treia zi munca, a patra zi pauza etc.

Daca nu se trece acest lucru in c.i.m. se poate face un act aditional la c.i.m. care sa cuprinda repartizarea programului de munca ....

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Organizarea timpului de lucru si odihna Mihaz Mihaz Buna ziua! Lucrez intr-o firma din Industria alimentara, serviciul Desfacere. Pana in urma cu cateva zile organizarea timpului de lucru era ... (vezi toată discuția)
Intocmire act aditional cim ref durata muncii nicusan nicusan As vrea sa stiu cum trebuie facut un act aditional la CIM ref. pct [i]H.Durata muncii,[/i] -pentru a nu avea probleme cu ITM-ul, in urmatoarele situatii: ... (vezi toată discuția)