avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs?

Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am primit nici o instiintare care sa-mi spuna ca s-a depus recursul sau nu.Cum pot sa stiu daca s-a depus recursul,si can ar fii urmatorul proces. VA MULTUMESC .
Cel mai recent răspuns: goponel , utilizator 15:03, 3 Iulie 2011
Ati primit sentinta Tribunalului?
Daca da si a trecut termenul de recurs de la comunicarea sentintei intrati pe www.just.ro, Braila, Tribunalul Braila, dosare, tastati nr. de dosar si o sa puteti vedea daca s-a declarat recurs sau nu.
iar daca o sa vedeti ca s-a declarat recurs puteti verifica la fel dar pe Curtea de Apel la care sunteti arondat si puteti vedea daca s-a inregistrat dosarul si cand aveti termen.
Oricum trebuie sa primiti citatie pentru recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Recursul poate fi promovat in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.Vi s a comunicat hotararea? daca vi s-a comunicat hotararea, asteptati sa treaca aproximativ 18 zile de la comunicare si sunati la arhiva tribunalului unde cu numarul de dosar puteti afla daca s-a declarat recurs sau nu. Insa, avand in vedere ca promovez asemenea actiuni de restituire a taxei de poluare inca din 2008, nu mi s-a intamplat niciodata ca cei de la finante sa omita declararea recursului. Asa ca, asteptati-va la un recurs mai mult ca sigur. Cu aproximatie, recursul dvs va fi prin sept sau octombrie.
Daca s-a declarat recurs puteti afla si de pe portalul instantelor, insa mai greu. Mai sigur este sa sunati la arhiva tribunalului.
Cand o sa se stabileasca termenul de recurs o sa primiti acasa citatie prin care o sa vi se aduca la cunostinta primul termen de judecata precum si o copie de pe motivele de recurs ale Finantelor.
Daca inca nu vi s-a comunicat hotararea aveti posibilitatea sa faceti o cerere la Tribunal in care sa solicitati urgentarea redactarii hotararii pe motiv ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntarea solutiei. Insa eu va sfatuiesc sa aveti rabdare deoarece tribunalele din tara sunt aglomerate si volumul de munca al acestora este imens.
In primul rand asteptati ca hotararea sa se redacteze. Aceasta poate dura aprox. 30 - 60 zile de la data pronuntarii, in functie de instanta si de gradul de incarcare cu dosare al acesteia.
Dupa ce vi s-a comunicat hotararea, cu siguranta se va declara recurs in termenul de 15 zile de la comunicare astfel ca, dupa aproximativ o luna veti primi citatie de la Curtea de Apel in care veti fi instiintat cu privire la primul termen de judecata si vi se va comunica cererea de recurs formulata. ;)
Vreau sa va spun ca am primit hotararea care ma instiinteaza ca am castig de cauza si obliga parata la plata sumei plus dobanda aferenta plus cheltuielile de judecata. Aceasta instiintare am primit-o la sfarsitul lunii mai. Am intrat pe portal ( just . ro braila) si am cautat exact cum mi-sa sugerat sa verific daca s-a depus recursul,si nu imi da nici un raspuns referitor la dosar. Adica , nu stiu cand va fii urmatorul proces (recursul la Galati). Va Multumesc .
Daca ati primit hotararea, nu veti putea afla de pe portal daca s-a depus recurs, ci trebuie sa mergeti la arhiva Tribunalului sau sa sunati si sa intrebati daca in dosarul civil nr. .............. s-a declarat recurs. Daca raspunsul este negativ, veti investi hotararea cu formula executorie si veti trece la etapa urmatoare: executarea silita a intimatei.
Daca raspunsul este afirmativ, veti astepta citatia de la Curte impreuna cu motivele de recurs, din care veti afla motivele pentru care s-a declarat recurs, daca este declarat in termen (sa verificati ulterior!) si termenul de judecata.
Succes! ;)

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)