avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie parcele padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie parcele padure

Buna ziua,
Am fost indreptatit de catre instanta judecatoreasca printr-o sentinta civila irevocabila safiu pus in posesie asupra unor parcele de padure. Primaria locala conditioneaza emiterea Titlului de Proprietate de inscrierea prorietatii in cartea funciara - intabulare.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sau reprezinta un abuz. Mentionez ca aceeasi primarie a emis anterior Tiluri de Proprietate fara a cinditiona intabularea !!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Opra , utilizator 11:10, 10 Noiembrie 2016
E ceva ce nu pricep! Intabularea se face in baza titlului de proprietate si a masuratorilor cadastrale...cu alte cuvinte, intai trebuie emis TP, facut cadastru si apoi intabularea...
Cum vrea primaria sa faceti intai intabularea si apoi sa inainteze documentatia in vederea emiterii TP? Oricum, TP se emite de Comisia judeteana de fond funciar, impreuna cu OCPI-ul, primaria doar il elibereaza. Daca nu va intelegeti cu ei, faceti un memoriu catre prefect, la care atasati sentinta, sau, si mai bine, apelati la un executor judecatoresc care va demara procedura executarii silite cu plata de daune cominatorii de catre cei care se fac vinovati de tergiversarea procedurii.
Buna,
Aveti dreptate desigur. descrierea facuta de mine nu a fost explicita . Problema este ca Primaria tergiverseaza actiunea de realizare a masuratorilor cadastrale invocand lipsuri de tip tehnic , nu exista topograf angajat nu au dispozitivele necesare realizarii acestei actiuni ..cu alte cuvinte ce rost mai are o hotarare a unei instante ??.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot intabula proprietatea pentru ca am teren mai mare decat in acte tata_mosu tata_mosu Acum 30 de ani am cumparat o proprietate in intravilan si doresc sa o intabulez.Nu pot deoarece in urma masuratorilor facute acum,reiese ca am cam 70 m2 in ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate padure composesorat danaluas danaluas Obtinerea titlului de proprietate Care este procedura de obtinere a titlului de proprietate pentru suprafata de padure detinuta de Composesorat avand in ... (vezi toată discuția)