avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternitate

Buna ziua,
Am o prietena in urmatoarea situatie: S-a angajat pe 30.august.2010 cu un contract individual de munca pe perioada determinta de 1 an de zile, astfel ca acesta expira peste aprox 2 luni; In momentul in care a instiintat ( in scris, cu nr. de inregistrare) angajatorul ( acum aprox o luna) ca este insarcinata in luna a 4-a, acesta i-a spus imediat si direct ca nu-i va mai prelungi contractul, urmand sa incheie activitatea la expirarea contractului, din cauza sarcinii, ca nu vrea sa o mai tina angajata, sa fie platita, pe perioada concediului. Intrebarea mea este: are vreun drept prietena mea, in sensul in care din momentul in care angajatorul a luat la cusostinta de sarcina ei, nu ar trebui fi trebuit sa ii prelungesca contractul, pentru ca ea sa poata beneficia de concediu de maternitate? Mentionez ca angajatorul a dat deja anunt ca vrea sa angajeze o alta persoana pe postul ei.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
GabriellaS, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabriellaS , utilizator 09:36, 5 Iulie 2011
la expirarea contractului de munca pe durata determinata aveti dreptul la indemnizatie de somaj. in perioada de somaj beneficiati de concediu pre si post natal si la concediu pentru cresterea copilului
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata c.i.m. incheiat pe perioada determinata , nici in situatia expusa de dvs.
Daca indeplineste conditiile prevazute de lege , va intra in somaj , apoi din somaj va intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata SimoBobo SimoBobo O nelamurire am:in timpul unui contract pe perioada determinata de 1 an,daca ramai insarcinata ce se intampla?sunt obligati sa-ti respecte drepturile la fel ca ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)