avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda multipla pentru lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta

Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, precum si a contravalorii tarifului de despagubire potrivit art 8 alin 3 din OG15/2002- pe care le-am achitat in termen de 24 de ore de la primire; am cumparat de asemenea si o rovinieta cu valabilitate un an.
Dupa o luna, primesc inca o amenda plus obligatia de plata a despagubirii...catre CNADR, adica aceasi Societate pe care am despagubit-o cu o luna in urma.
Ce sa fac?..platesc amenda si nu platesc despagubirea, urmand sa merg in Instanta pentru a solutiona multipla despagubire sau nu platesc nimic si merg in Instanta cu amandoua, intrucat la primul avertisment, adica la data cand am platit prima amenda si despagubirea mi-am insusit greseala si am corectat-o imediat ,cumparand rovinieta!?
Cei de la DRUMURI Nationale Prahova ma trimit la Bucuresti sau la Tribunal...desi ei sunt beneficiarii sumelor de bani incasate nu au putere de decizie privind dubla despagubire.
Nu trebuia sa primesc mai inainte un avertisment si apoi, amenda?!
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 09:07, 16 Ianuarie 2012
Fiti mai explicit.E o amenda pentru aceiasi contraventie sau pentru fapte diferite.
Iată, la modul faptic, despre ce e vorba:
1) în data de 26 /05/2011 prin p.v. de îndeplinirea procedurii de comunicare a p.v. de constatare a contravenţiei seria...nr...din data de 12.05.2011,CNADR mi se aduce la cunoştinţă că în data de 30.11.2010 ora 19.35, auto nr...proprietatea mea a circulat fără a deţine rovinietă valabilă; în consecinţă sunt obligată la plata unei amenzi plus tarif de despăgubire 28euro. Le-am achitat în 24 de ore şi am achiziţionat şi o rovinieta cu valabilitate un an.
2) la data de 04.07.2011 ridic de la Poştă un nou proces verbal de constatare a contravenţiei, întocmit pe data de 17.06.2011, prin care sunt informată că la data de 19.12.2010 ora 17.55 auto...proprietatea mea, a circulat fără a deţine rovinietă valabilă, tot pe DN1 şi tot în Româneşti şi pe cale de consecinţă sunt iar obligată la plata unei amenzi plus tarif de despagubire.

Este posibil sa mai primiti asemenea instiintari cam timp de 6 luni de acum incolo, de cate ori ati trecut pe acel drum si pana cand v-ati cumparat rovinieta. Din pacate asta este legea si nu prea avem sanse sa o combatem. Nu sunteti singura care a patit asa ceva. Puteti sa va adresati CNADNR cu o contestatie prin care solicitati sa fiti scutita de despagubiri de ladata cand ati achizitionat rovinieta si pana la ultima instiintare primita. Sau de la prima instiintare pana ati achizitionat rovinieta sa solicitati sa platiti doar amenda iar despagubire sa ramana cea pe care ati platit-o deja.
In data de 30.11.2010 nu aveati rovinieta. Ati luat rovinieta si la data de 01.12.2010 aveati rovinieta, deci sunteti in legalitate pina la data de 30.11.2011.
In procesul-verbal pt. data de 19.12.2010 trebuie sa scrie si institutia unde puteti depune contestatie. Cu copie dupa chitanta de plata a rovinietei depuneti o contestatie impotriva procesului-verbal intocmit in data de 17.06.2011
Si totusi : daca timp de o luna circuli pe acelasi traseu fara rovinieta , este corect sa platesti de fiecare data(pentru fiecare zi) si amenda si despagubirea ??? Nu-i suficient sa fie platita doar amenda aferenta fiecarui Proces Verbal + despagubirea aferenta primului P.V. Cum spune legea ???

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)