avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda multipla pentru lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta

Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, precum si a contravalorii tarifului de despagubire potrivit art 8 alin 3 din OG15/2002- pe care le-am achitat in termen de 24 de ore de la primire; am cumparat de asemenea si o rovinieta cu valabilitate un an.
Dupa o luna, primesc inca o amenda plus obligatia de plata a despagubirii...catre CNADR, adica aceasi Societate pe care am despagubit-o cu o luna in urma.
Ce sa fac?..platesc amenda si nu platesc despagubirea, urmand sa merg in Instanta pentru a solutiona multipla despagubire sau nu platesc nimic si merg in Instanta cu amandoua, intrucat la primul avertisment, adica la data cand am platit prima amenda si despagubirea mi-am insusit greseala si am corectat-o imediat ,cumparand rovinieta!?
Cei de la DRUMURI Nationale Prahova ma trimit la Bucuresti sau la Tribunal...desi ei sunt beneficiarii sumelor de bani incasate nu au putere de decizie privind dubla despagubire.
Nu trebuia sa primesc mai inainte un avertisment si apoi, amenda?!
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 09:07, 16 Ianuarie 2012
Multumesc de raspuns. daca pierd actiunea in justitie va trebui sa platesc amenda integrala sau se poate considera tariful pentru amenda platita in termen de 48 ore? as vrea sa calculez pro si contra inainte de a lua o decizie finala. va multumesc din nou
Buna ziua, am primit si eu 2 amenzi de roviegnieta, am platit amenda la circa financiara insa nu si despagubirea, pentru ca nu se specifica in cat timp o poti plati sau nu, nici nu se specifica ce se intampla daca nu platesti despagubirea, penalitati sau altceva. Stiti ceva in acest sens, ce se intampla daca nu platessti despagubirea pe care din cate stiu trebuie platita la banca, BCR parca?
buna ziua ,
au inceput sa curga si la mine sirul amenzilor de rovinieta ,asta dupa cam 5 luni de la savarsire, am uitat de rovinieta si am ramas descoperit cam o luna . deocamdata am primit 6 bucati insa ma astept la vreo 16-18 amenzi.
am fost indrumat de cineva sa o platesc pe prima apoi la fiecare in parte sa fac contestatie , acum astept raspuns ... ideea este ca platind prima amenda cu tot cu contravaloarea rovinietei pe un an este aberant sa primesti in continuare zeci de amenzi.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
mihai1100, utilizator
Da, este aberant si nu se poate compara cu amenda pentru viteza platita in mod succesiv in toate satele prin care treci intr-o zi.
Pentru ca nu gasesti in fiecare sat o benzinarie ca sa cumperi rovigneta. De la Bucuresti la Ploiesti sunt doar vreo doua benzinarii care vand asa ceva.
Este contestabil ca pentru aceeasi fapta -contraventie continua- sa fii sanctionat de atatea ori cat treci prin dreptul scanerului. Si, de asemenea, desi omul utilizeaza fara a plati drumul public o data, CNADNR il sanctioneaza, obligandu-l sa plateasca despagubire pe un an. Singura solutie este un proces colectiv.

Opinia privind nelegalitatea amenzilor multiple pentru rovinieta si crearea unui grup de actiune in instanta:

[ link extern ] /... /

Modele de contestatie a amenzilor multiple rovinieta si ridicarea masini, precum si jurisprudenta:
[ link extern ] /... /


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)