avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... "Perfectionare" obligatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Perfectionare" obligatorie

Sunt functionar public intr-o administratie , din cauza unor divergente cu seful de administratie care m-a parat la dir. executiv am avut parte de urmatoarele:
-mi s-au taiat stimuentele pe luna trecuta desi se facuse planul din activitatea pe care o desfasor
-am primit un cotract de garantie de un salar pt. ca am luat in primire un chitantier pentru incasare mpozit desi nu am adecizie pentru asa ceva
-am fost trimis la o alta administratie la o distanta de 40 km pentru perfectionare pe 3 luni, anuntat doar telefonic astept deciza
Ce drepturi am pe perioada perfectionarii , doar drepturi salariale ,dar decontari cu deplasarea , stimulente ?
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: cuca21 , utilizator 23:40, 4 August 2008
m-a parat la dir. executiv

Ce ati facut mai exact?
Beneficiati de drepturile salariale, decontatrea transportului si a cazarii, spor de distanta, de toate drepturile in ceea ce priveste delegarea
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detasarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detasării, salariatul îsi păstrează functia si toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. - Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispozitia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atributiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, în conditiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

am refuzat sa mai merg la incasari cu toate ca nu am calitatea de casier,ci de executor fiscal cu masina proprietate personala, am solicitat actualizarea legitimatiei de executor fiscal, am solicitat sprijin pentru sechestru,si legislatia privind modulde incasare, transport, depunere a numerarului pe care-l incasam pe teren,a refuzat sa semnez un act aditional a fisei postului prin care mi se cerea sa asigur transportul in siguranta a sumelor incasate de ladebitor la trezorerie...
Deci sunt trimis la perfectionare intr-un municipiu la distanta de 40 km de casa pe o perioada de 3 luni pe un program pe care lucrez de 2 ani si care l-am invatat singur.
Este clar ca nu este in regula asa.
Este de datoria societatii sa va puna la dispozitie toate resursele necesare pentru a va putea indeplini sarcinile de serviciu. Va puteti folosi masina personala in interes de serviciu daca incheiati un contract de comodat, altfel trebuie sa va deconteze transportul.
Cred ca ar trebui sa mergeti sa discutati cu Directorul Executiv si sa lamuriti problema in baza prevederilor legale, daca nu se doreste solutionarea problemei in puteti chema in instanta.
Nu este vorba de societate ci de institutie publica , administratie fiscala mai precis,am primit decizia privind completarea atributiilor de serviciu ale functionarilor publici prin care se decide ca se completeaza atributiile de serviciu avute de mine pana acum ,cu atributii delegate in conf. cu art. 45 alin 1 din L.188/1999 la o alta administratie la dist . de 30 km mai precis in vederea insusirii si aplicarii unuim program informatic pe care lucrez de 3 ani. Colegii care au domiciliul la administratia la care voi merge sunt si ei trimisi la o distanta de 45 km pe luni.Esteun fel de BATALION DISCIPLINAR
Rezultatl convorbirii cu dir. executiv :
-fara stimulente
-contract de garantie de un salar brut pentru ca am in gestiune un chitantier, cu toate ca, colega care are in gestine toate bunurile adminisratiei nu are garantie, si acum delegarea de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici diurna viorel.vladescu viorel.vladescu Firma m-a trimis la un curs de perfectionare. Sunt plecat de luni pana vineri 1 luna cu cazare si masa. Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari interne ruxandram ruxandram Buna ziua, Angajatorul meu urmeaza sa ma trimta la o deplasare interna timp de 2 zile, fara cazare(noatea revin in orsaul de domiciliu si plec din nou a doua ... (vezi toată discuția)
Daca plec de acasa la ora 7:30 in delegatie la un punct de lucru ... elsussy elsussy Daca plec de acasa la ora 7:30 in delegatie la un punct de lucru aflat la peste 50 km distanta si ma intorc la 19:30 beneficiez de diurna? (vezi toată discuția)