avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restabilirea situatiei anterioare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restabilirea situatiei anterioare


situatie e urmatoarea: am incheiat un contract de vanzatre cumparare cu o persoana A, avand ca obiect un teren. Dupa un timp am fost chemat in judecata de un B, persoana care solicita nulitatea contractului dintre mine si A, constatandu-se acest lucru printr-o decizie definitiva si irevocabila. Ce trebuie sa fac, sa formulez o cerere de restabilire a situatiei anterioare, sa il chem in judecata pe A pentru a-mi restitui banii?
Cel mai recent răspuns: maria000 , utilizator 21:18, 6 Iulie 2011
Cine si ce sa mai restabileasca,singura chestiune este sa incerci sa-ti recuperezi prejudiciul.
si cum fac lucrul acesta?
Nulitatea poate fi invocata de persoana ce are un interes in situatia in care, la incheierea actului, nu au fost respectate conditiile de fond( capacitate, consimtamant, cauza, obiect) si forma. E foarte important sa vedeti ce temei e invocat pentru ca actul sa fie nul si sa vedeti daca intr-adevar contractul a indeplinit in momentul incheierii toate conditiile necesare pentru a fi considerat valabil.
s-a constatat nulitatea cerficatului de mostenitor a vanzatorului si anularea contractului de vanzare cumparare incheiat. instanta a dispus repunerea partilor in situatia anterioara incheierii celor doua acte autentice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract concesiune helenap helenap buna ziua, am si eu nevoie de ajutor.am o casa construita pe terenul statului.casa fiind construita din 1974, contractul de concesiune a fost incheiat abia in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca mariamaria1 mariamaria1 cum poate fi pusa in executare o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat un contract de vanzare cumparare? reclamantul vrea sa fie proprietar cu privire ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat? ContSters40598 ContSters40598 In primul dosar societatea com. a investit instanta Tribunalului pentru litigii de munca cu o actiune privind constatarea nulitatii CIM pentru lipsa ... (vezi toată discuția)