avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predarea permisului dupa pronuntarea hotararii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predarea permisului dupa pronuntarea hotararii

Am si eu o problema si nu stiu cum sa procedez.
In data de 25.08.2010 am fost depistat de aparatul radar cu 199 km/h in afara localitatii. Dupa cateva saptamani am primit acasa o recomandata cu procesul verbal. Am facut contestatie si m-am prezentat la proces pe 25 ian 2011. Nu am primit hotararea judecatoreasca acasa ca sa pot preda permisul de conducere in termen de 15 zile. In data de 24 mai 2011 am primit o recomandata de la politie in care scrie : "Va fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 120 de zile incepand cu data 26.05.20011."

Ce pot face in aceasta situatie ? Mai pot sustine testul 13 din 15 ? Mai trebuie sa predau permisul ? De cand intra in vigoare suspendarea ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
RazvanCr, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:13, 11 Iulie 2011
Perioada de suspendare a dreptului de a conduce de 120 de zile se datoreaza faptului ca nu ati predat permisul de conducere in termen de 15 zile. Tot pe acest forum au fost postate topicuri in care se arata ca persoanele care se aflau in situatia dvs. s-au prezentat la politie pentru predarea permisului de conducere si nu au reusit deoarece nu erau in posesia hotararii judecatoresti.Este logic ca permisul sa-l predati numai dupa ce hotararea este definitiva si irevocabila. Inainte aveati dreptul sa atacati hotararea prin recurs. Acum hotararea primei instante este definitiva.
Va recomand sa va adresati cu un memoriu sefului Politiei rutiere in care sa solicitati anularea surplusului de zile ce vi s-a aplicat motivand in sensul aratat mai inainte. Este bine daca ati reusi sa intrati in audienta la seful Politiei rutiere.
Succes!
Asta se intampla cand nu participati la sedintele instantelor in care vi se judeca situatia dv si nici nu ati delegat pe nimeni pt acest lucru. Ati fi stiut din timp rezultatul. Instanta nu are obligatia sa va aduca la cunostinta hotararea sa.Singura modalitate ar fi o incercare de intrare in audienta la seful politiei sa-i prezentati cazul si sa-l rugati sa va ajute.
Hotararea dvs. este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, iar hotararile irevocabile nu se mai comunica
Aveati posibilitatea ca dupa pronuntare hotararii, sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa care sa ateste solutia pronuntata de instanta si obligatia ca in termen de 15 zile de la data pronuntarii se predati permisul de conducere la serviciul politiei rutiere , permisul urmand a fi predat impreuna cu certificatul de grefa eliberat de instanta.
Urmare a incalcarii dispozitiile art. 118 al. 4 din Oug.195/2002 perioada suspendarii a fost majorata cu inca 30 de zile.
Dat fiind faptul ca ati fost sanctionat cu majorarea perioadei de suspendare , nu puteti beneficia de posibilitatea reducerii acesteia.
Pentru mai multe detalii privind conditiile reducerii perioade de suspendare, lecturati aici:www.avocatnet.ro/content/art...
Este evident ca trebuie sa predati permisul,conducerea pe drumurile publice avand permisul suspendat fiind infractiune, infractiune prev. de art 86 al. 2 din Oug.195/2002, deci dosar penal.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila, permis retinut cafea1 cafea1 BUna. Am fost amendat de politisti si mi s-a retinut permisul. Am contestat in intanta, dar judecatorul mi-a respins contestatia. problema intervine acum: ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pellyx31 pellyx31 mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile , am facut contestatie s-a judecat si s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila pe 9 feb . im martie ma cheama la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, plangere respinsa De_MooN_Ro De_MooN_Ro totul incepe in ziua de 19.06.2011 cand un politist ma opreste ca am depasit pe linia continua desi nu mai exista nimic in zona care sa ateste asa ceva. toate ... (vezi toată discuția)