avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare de servicii UE cu sau fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare de servicii UE cu sau fara TVA

Cand se factureaza livrarea de servicii in UE cu TVA....atunci cand prestarea de servicii se efectueaza pe teritoriul Romaniei?Este corect asa? De exmplu daca facturez servicii de cazare la o societate din Germania,facturez Tva 9%?(specific ca are cod de tva valid)..se declara apoi in 390 doar baza fara tva.In 300 la ce rand treb completata valoarea?
Astept parerile dvs...
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:43, 2 August 2011
daca facturati servicii de cazare, veti factura cu tva, intrucat locul prestarii serviciului este considerat a fi in romania, adica locul unde este situat imobilul, operatiunea incadrandu-se la exceptia de la art. 133, alin 4 cod fiscal.
nu in toate cazurile insa conteaza locul efectiv al prestarii serviciilor.
de ex. daca o societate din romania presteaza servicii de prelucrare a firelor textile pentru o societate din italia, atunci va factura fara tva , chiar daca prelucrarea efectiva are loc in romania.
ca regula generala se considera locul prestarii serviciilor locul unde-si are sediul beneficiarul, iar acest tip de servicii se declara in decl. 390.
sunt insa si exceptii, de exemplu cazarea, care nu se declara in 390.
Multumesc mult..e tare complicat cu aceste livrari..in mare am inteles si eu dar pur si simplu am incercat sa citesc in codul fiscal si nu am inteles mare lucru...#-o
Cum sta situatia in cazul serviciilor de traducere scrisa?
Si aici, activitatea efectiva este desfasurata in Romania, la sediul PFA.
serviciile de traducere catre firme din ue se incadreaza la regula generala si se factureaza fara tva.
Este insa necesara totusi inregistrarea in scopuri de TVA?

Alte discuții în legătură

Facturi din ue paris.blonda paris.blonda Am doua facturi emise in UE : 1- are la explicatii servicii de cazare , servicii de recrutare forta de munca si marketing pentru angajati - este emisa ... (vezi toată discuția)
Tva servicii natalia2010 natalia2010 Buna ziua. Ma confrunt co o situatie in legatura cu TVA-ul serviciilor si va rog sa ma ajutati. Intrebarea1. O societate din Romania (platitor de TVA) ... (vezi toată discuția)
Raportare prestari servicii intracomunitare camicami camicami Stiti,cumva,daca rd.3 si 3.1 din noul decont TVA (300/2010) are corelatie cu noua decl.390 /2010 in care v-a trebui sa raportam,din 2010,veniturile din ... (vezi toată discuția)