avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare de servicii UE cu sau fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare de servicii UE cu sau fara TVA

Cand se factureaza livrarea de servicii in UE cu TVA....atunci cand prestarea de servicii se efectueaza pe teritoriul Romaniei?Este corect asa? De exmplu daca facturez servicii de cazare la o societate din Germania,facturez Tva 9%?(specific ca are cod de tva valid)..se declara apoi in 390 doar baza fara tva.In 300 la ce rand treb completata valoarea?
Astept parerile dvs...
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:43, 2 August 2011
da, necesita inregistrarea in scopuri tva intracomunitar si inscrierea in r.o.i.
Multumesc. Am primit intre timp confirmarea si dintr-o a 2-a sursa, pentru ca de la cei de la ANAF am primit vreo 3 variante, de la 3 departamente diferite.
Mai am o intrebare:
Ma voi inregistra cat de curand posibil.
Problema este ca eu am emis deja multe facturi intracomunitare de la data intrarii in vigoare a acestor prevederi legale (despre care bineinteles ca nu stiam nimic pana acum cateva zile).
Ce probleme pot avea in cazul unui control, indiferent cand s-ar materializa acesta?
amenda pentru neinscrierea in r.o.i. este de la 1000 la 5000 lei.
iar amenda pentru nedepunerea decl. 390 este 2% din suma nedeclarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi din ue paris.blonda paris.blonda Am doua facturi emise in UE : 1- are la explicatii servicii de cazare , servicii de recrutare forta de munca si marketing pentru angajati - este emisa ... (vezi toată discuția)
Tva servicii natalia2010 natalia2010 Buna ziua. Ma confrunt co o situatie in legatura cu TVA-ul serviciilor si va rog sa ma ajutati. Intrebarea1. O societate din Romania (platitor de TVA) ... (vezi toată discuția)
Raportare prestari servicii intracomunitare camicami camicami Stiti,cumva,daca rd.3 si 3.1 din noul decont TVA (300/2010) are corelatie cu noua decl.390 /2010 in care v-a trebui sa raportam,din 2010,veniturile din ... (vezi toată discuția)