avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria este in subordinea MAI?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria este in subordinea MAI?

este Primaria- Institutia Primariei o unitate a Ministerului Administratiei si Internelor?...nu pot sa imi clarific acest aspect...va multumesc
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 21:49, 18 Iulie 2011
nu.
legea nr. 215/2001
" ART. 77
Primarul, viceprimarul, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi aparatul de specialitate al primarului constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită primăria comunei, oraşului sau municipiului, care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale." :)
Eu zic ca da, este.
Daca ar fii sa o luam dupa art.77...nu ar fii.
Poate ne lumineaza din nou d.l mihaicalinescu in sensul ca totusi cred ca le suntem oarecum subordonati. Zic si eu!#-o
e simplu.
ministerul, este un organism al administratiei publice centrale.
primaria, este un organism al administratiei publice locale.
daca ar fi fost in subordinea ministerului, primaria ar fi trebuit sa fie un serviciu deconcentrat, deci, un organ al administratiei publice centrale din teritoriu.
astfel, functionarii publici din primarii, sunt numiti in functii publice locale, si nu in functii publice teritoriale.:)
pe de alta parte... sa nu uitam ca primaria, fiind un organism al administratiei publice locale, are rolul de a duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, care sunt autoritati ale administratiei publice locale, prin care se exercita autonomia locala.

Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
mihaicalinescu2005, utilizator
nu vorbeam neaparat de raporturi de subordonare ci de faptul ca inainte cand era Ministerul Administratiilor ce avea in cuprinsul sau?...este evidenta autonomia...insa banii din ce buget il iau Primariile?...nu ma refer la bugetul local ci la cei pe care institutia ii solicita de la bugetul de stat..?..
imi pare rau...mai simplu nu stiu sa explic.
primariile nu solicita bani de salarii de la ministere, ci in cadrul bugetului local, care e constituit din mai multe surse ( vezi legea nr. 273/006), se includ banii necesari pentru plata salariilor angajatilor.:)

Alte discuții în legătură

Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala? andrebety andrebety Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie ... (vezi toată discuția)
Incadrare 2011 dumi32 dumi32 Dca suntem o institutie publica subordonata consiliului local Bucuresti al unei primarii de sector, fiind contractuali ,in ce categorie intram conform legii ... (vezi toată discuția)
Evaluare secretar comuna geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare: - evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea ... (vezi toată discuția)