avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 20 Iulie 2011
Nu puteti fi obligat sa renuntati la preaviz.
1. Din Codul muncii:
Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Alegeti si dvs. ce vi se potriveste situatiei in care sunteti.
Demisia este un act pe care il face angajatul, nu va poate obliga nimeni sa scrieti alceva decat ce doriti dumneavoastra sa scrieti. Daca in CIM scrie ca aveti perioada de preaviz atunci angajatorul este obligat sa va tina in preaviz chiar daca plecati din initiativa dumneavoastra.

Art. 79.
(1) Prin demisie se întelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, dupa împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba. (2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti în contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut în contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere. (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa îsi produca toate efectele.
(6) În situatia în care în perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca înceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu îsi îndeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
mediere:
1. Cred ca nu ati fost atent si v-ati grabit.
2. Codul muncii s-a renumerotat si republicat, intre timp, art.79 a devenit art.81.
3. Parerea mea este ca trebuia sa postati numai varianta modificata a articolului despre demisie nu si cea precedenta care nu mai are importanta acum..
Asa este doar ca am ramas eu setat pe vechiul cod, din obisnuinta SCUZE.

Alte discuții în legătură

Acordul partilor dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Daca nu se accepta incetarea CIm cu acordul partilor, ce se paote face Multumesc (vezi toată discuția)
Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? ella_1313 ella_1313 Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? Efectiv nu mai vrea sa vina la munca, incepand cu a doua zi. e art 79 alin 1? (vezi toată discuția)
Preavizul in cazul demisiei handsu handsu Cat este preavizul in cazul in care angajatul depune demisie ? (vezi toată discuția)