Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta cu contributia de asigurari sociale

Buna ziua,

Intampin o problema cu un domn si va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Domnul s-a pensionat de boala de curand din Min. apararii (armata).
In perioada `87-`94, a lucrat la societatea noastra ca si lacatus. Acum imi solicita o adeverinta pt. fiecare luna lucrata cu contributia CAS, in ideea ca salariul sau era dublu fata de cel din carnetul de munca. Fosta mea colega care a fost inspector RU 42 de ani, imi spune ca atunci contributia se retinea 2-3% in functie de societate la salariul din carnetul de munca. Nu este ca acum ca retinerile se fac in functie de salar.
D-lui i-am dat adeverinta de vechime, i-am spus ca ceea ce imi cere el nu am cum sa-i dau, pt ca retinerile erau la fel la toata lumea. Acum ma ataca cu legea pensiilor din 2010, judecata etc.... deasemenea i-am spus ca legea nu se aplica retroactiv... nu am cale de mijloc cu el. Daca intr-adevar are dreptate, inseamna o adeverinta cu 96 de pozitii, state de plata pt. 8 ani... cred ca nu stie ce vorbeste, mai ales ca salariul si sporurile ii sunt trecute in CM. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:21, 20 Iulie 2011
Este corect ceea ce afirmati,legea nu se aplica retroactiv.Legea dispune doar pentru viitor,cu exceptia legii penale si a celei contraventionale,potrivit art.15 alin.2 din Constitutia Romaniei,lege fundamentala a statului de drept.In speta,nu este cazul.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 215 iliuta69 iliuta69 Sunt angajat din 1987 am 14 ani grupa 1 inainte de 1 Apr 2001 si 18 ani dupa 1Apr 2001 pana in prezent adica 32 de ani lucrați la CFR dintre care 1 an scoala ... (vezi toată discuția)
Inscriere vechime reala in cm niccu niccu Buna ziua, Sunt intr-o dilema ! Un prieten a incetat colaborarea cu firma,dar acestia refuza sa-i treaca vechimea in Cartea de munca. El s-a angajat faptic ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, sotul meu a lucrat la primarie intre anii intre 1972-1976 ca casier cca. 3 ani si 8 luni). Secretarul primariei i-a eliberat 5 adeverinte cu ... (vezi toată discuția)