avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am cumparat un auto furat si cu acte false de bulgaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am cumparat un auto furat si cu acte false de bulgaria

in data de 15 07 2011 am facut un schimb auto si am dat o diferenta de bani si am fost inselat de catre un individ.pe data de 17 07 2011 duminica am fost oprit la punctul de frontiera vama veche ,eu fiind cu mama prietena si unchiul meu,de catre pol frontiera din cauza ca documentele auto erau false si masina furata din 2007 din italia.va rog sa imi dati niste sfaturi ce sa fac???eu am fost inselat masina pe care i am dat o in schimb individului am pierdut o si ma aleg si cu dosar penal pentru uz de fals.ADICA EU SUNT CEL CARE A FACUT UZ DE FALS....NU CEL CARE A VANDUT O UNUI OM DE BUNA CREDINTA...vreau sa il dau in judecata pentru inselatorie si sa imi recuperez bunul de care am fost deposedat...ce sa fac???imi trebuie avocat???NU EXISTA PREZUMTIA DE NEVINOVATIE?????
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 12:48, 5 August 2011
Numai justitia poate sa rezolve acest caz !
Bineinteles ca va trebuie avocat pt a va apara, deoarece, din cele relatate de dumneavoastra, lipseste latura subiectiva a infractiunii adica intentia, cu alte cuvinte nu ati actionat cu vinovatie fiind in necunostinta de cauza. Prezumtia de nevinovatie exista, dar asta nu inseamna ca nu se fac cercetari, se vor strange probe atat in acuzare cat si in aparare.
Cat despre inselaciune, faceti o plangere penala pt aceasta infractiune si constituiti-va parte civila pt a va putea recupera prejudiciul.
multumesc mult Olimpia....daca nu imi spunea-i nu aveam de unde sa stiu ca eu trebuie sa fiu reprezentat de un avocat.imi poti spune te rog si cat timp dureaza tot procesul????care sunt fazele???eu sunt cel care am pierdut si tot eu sunt acuzat ca am facut uz de fals.nu m a chemat nimeni nici un procuror ceva sa dau vre-o declaratie cu privire la ceea ce s-a intamplat.astazi este 22.07.2011.eu am facut cerere sa mi-se dea auto in custodie pentru ca imi trebuie sa ma deplasez.nimic concret.pot grabi acest proces????de dare in custodie???

multumesc mult pentru tot
Uzul de fals se pedespseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani daca inscrisul este oficial sau cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda daca inscrisul este sub semnatura privata. Asadar daca aceasta este singura infractiune pt care sunteti acuzat nu sunteti obligat sa va luati avocat, dar va recomand acest lucru pt a va putea apara cat mai bine si sa nu riscati vreo pedeapsa.
Nu va putem spune cat va dura procesul, dar dureaza.
Fazele procesului penal sunt urmarirea penala, faza de judecata si punerea in executare a hotararilor penale ramase definitive.
Dar pt inceput va veti afla in faza de urmarire penala, se vor strange probe, se vor lua declaratii (de preferat sa fiti cu avocatul de fiecare data) etc. Daca nu sunt probe impotriva dumneavoastra se va dispune NUP(neinceperea urmaririi penale) si nu se va mai continua cu celelalte faze ale procesului.
Trebuie sa aveti rabdare.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
In C.p.p. in vigoare nu exista termenul de "dare in custodie". Eventual, puteti solicita restituirea auto in baza art. 109 al. 5 C.p.p. Insa, avand in vedere ca auto depistat in posesia dvs. este reclamat furat, in mod normal, pana la clarificarea situatiei juridice a acestuia, ar trebui sa ramana la politie. Plus ca actele erau false...Cu privire la inselaciune, de asemenea, aveti slabe sanse, din pacate...doar daca ati avea, spre exemplu, doi martori care sa sustina ca cel care v-a vandut masina stia ca este furata...Ideea e ca, atunci cand achizitionam ceva, e f. indicat sa ne asiguram ca cel care ni-l vinde este si adevaratul proprietar al acelui lucru, in caz contrar riscand, ulterior, sa ramanem fara acel bun.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)
Contestatie nup liliaxinte liliaxinte Acum 3(trei ani) mi-a fost talharit apartamentul in care locuiesc. In acelasi timp au fost sparte mai multe apartamente in zona. Mi-au fost furate mai multe ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)