avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarirea judecatoresca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarirea judecatoresca

buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea lui,acum un an fosta sotie a hotarit sa ia copilul peste hotare,ne aflam si noi peste hotare si apar diferite probleme cu procuri si tot ce tine de insotirea copilului,cheltuelile sunt foarte costisitoare stiti si singuri si in general nici de timp nu dispunem pentru a face toate procurile,intrebarea mea ar suna cam asa:Cum si pe ce cale copilul poate trece la intretinerea mamei,se face o alta hotarire judecatoreasca in urma unui proces,va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:24, 22 Iulie 2011
Mama poate sa deschida un proces de reincredintare a minorului.
in cazul schimbarii imprejurarilor, la cererea oricaruia dintre parinti sau a copilului, daca acesta a implinit virsta de paisprezece ani, a autoritatii tutelare sau a vreunei institutii de ocrotire, instanta judecatoreasca va putea modifica masurile privitoare la drepturile si obligatiile personale sau patrimoniale intre parintii divortati si copii.
Mama trebuie sa ceara in instanta reincredintarea minorei.
Sotul dvs. se poate prezenta la primul termen si sa spuna ca este de acord cu admiterea cererii. Este simplu.
reincreddintare
multumesc mult pentru raspuns,dar e o mica problema copilulu are doar 12 ani si din partea mamei nu se simte nici o dorinta de ai fi reincredintata minora,cred ca intelegeti nu prea ìi convine ca fostul sot are acum o alta familie,adica nu vrea liniste,doar nu poate judecata sa oblige.
Mama minorei este singura care poate formula o actiune de reincredintare a minorei, altfel minora va ramane incredintata tatalui.
Inteleg insa din mesajul dvs. ca acum un an mama a luat minora peste hotare insa nu mi-e este clar daca de atunci minora locuieste impreuna cu mama sau nu.
Asa din ce vad eu, tatal ar trebui sa discute cu fosta sotie, insa mai inainte de toate cu fiica lui , optiunea ei fiind foarte importanta pentru ca in cazul unei actiuni de reincredintare , aceasta va fi ascultata de instanta si va trebui sa -si exprime optiunea cu privire la reincredintarea ei catre mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Modificare hotarare judecatoreasca ralu_2008 ralu_2008 in cazul in care situatia de fapt pt care s-a dat o hotarare judecatoreasca s-a schimbat, care este temeiul legal pt demararea unei actiunii in vederea ... (vezi toată discuția)