avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza legala sau nu in contractu de arendare a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza legala sau nu in contractu de arendare a unei suprafete de pamint.

acum 6 ani am dat in arenda 1.25 ha de pamint pe 6 ani(compus din 2 parcele -una de 0.5ha si una de 0.75ha)
acesta e ultimul an de valabilitate a contractului.
anu trecut in toamna parcela de 0.5ha s-a vindut fara a anunta arendasu.(mentionez ca fiecare parcela de teren este de pe cite un titlu de proprietate deci nu sint amindoua de pe acelasi titlu.)
cind m-am dus acum sa imi iau arenda de pe parcela de 0.75ha am fost pus sa reinoiesc contractul de arendare.dar eu cind am zis ca nu mai doresc acest lucru nu mi-au mai dat drepturile cuvenite.revenind dupa o saptamina iarasi am avut ceva discutii ei spunindumi ca eu trebuia sa ii anunt cu un an inainte de a retrage pamintu.in cintractul de arendare scrie ca trebuie sa ii anunt cu un an inainte daca eu am intentia sa instrainez pamintul.nu sa il retrag.
am citit legea arendari si in ea se mentioneaza ca trebuie sa ii anunt in scris cu 3 luni inainte de intentia de a imi retrage pamintu.
pe modelul de formular atasat la legea arendari scrie de obligatia arendatorului de a il anunta pe arendas cu un an inainte daca mai reinoieste sau nu contractul.
deci intrebarea mea este -care e procedura corecta???cea din legea arendari cu obligatia anuntari in scris cu 3 luni inainte sau cea din modelul contractului de arendare cu obligatia anuntari cu un an inainte.
si daca nu am anuntat cu un an inainte dar nu mai vreau sa semnez alt contract ci vreau pamintul cum fac ?,ce se intimpla?,ce procedura sa urmez?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:03, 22 Iulie 2011
Daca prin contractul de arendare nu a fost stabilit un alt termen, atunci termenul care se aplica este termenul legal de 3 luni, prevazut de art.12 alin.2 din Legea arendarii nr.16/1994
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol Brindea Brindea Buna ziua, am cumpărat un teren agricol de la un om al cărui părinți a murit și pe ei au fost făcut contractul se arendare copii au uitat sa anunțe ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)