avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta

Stimati Domni
Va rog sa ma ajutati In data de 22.07 a.c. la cutia de scrisori am primit urmatoarele:
PV de constatare a contraventiei din 06.07.2011 in care se scriu datele firmei fara RC si datele de identificare ale reprezentantului firmei Proba foto nr.Se mai scrie ca in 27.01.2011 la ora 15,13 am circulat in Romanesti(judet PH) fara rovinieta Sint amendata in conformitate cu art 8 alin 1din OG 15/2002.
Sincer nu imi amintesc ce am facut in data de 27.01.2011.
In conformitate cu art 8 alin 3 din OG 15/2002 mai trebuie sa platesc si despagubiri in val de 28 Euro la val.de schimb leu/euro valabil la 30.06.2011
Pe PV de indeplinire a procedurilor de comunicare martorul nu are adresa,nu are CI este scris un nume domiciliat in Sector 5 Bucuresti
Va rog mult dati-mi un sfat conpetent ce am de facut
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 07:34, 25 Iulie 2011
In cazul in care contraventiile se constata prin mijloace tehnice audio-video martorul nu mai este obligatoru chiar daca dumneavoastra nu sunteti de fata la incheierea procesului verbal de contraventie.
Daca aveati rovinieta valabila la data respectiva atunci sunt cele mai multe sanse sa vi se admita o plangere contraventionala.
In caz contrar, doar daca gasiti in procesul verbal ceva motive de nulitate absoluta sau dovezi clare de nelegalitate.
. Potrivit art 13 al 1 din OG2/2001 privind regimul contraventiilor aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
In cazul dumneavoastra contraventia a fost savarsita la data de 27.01.2011 iar aplicarea amenzii contravenionale se prescria la data de 28.07.2011. Daca procesul verbal era incheiat dupa data de 27.07.2011 erati cel mai fericit contravenient deoarece puteati solicita anularea p-v in instanta ridicand exceptia prescriptiei aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale.
2.Potrivit art 14 din aceeasi OG 2/2001 executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca p-v nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
In cazul dvs data aplicarii sanctiunii se considera data incheierii procesului verbal si anume- 06.07.2011. Daca p-v vi se comunica dupa data de 06.08..2011 va incadrati in dispozitiile art 14. Se pare ca agentul constatator a fost foarte vigilent si a incheiat si comunicat p.v la limita oricarui termen de prescriptie.

Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Va multumesc mult de tot pentru timpul acordat eu insa tot vreau sa fac plangere in instanta si in afara de cele 2 motive pe care le-am expus ,voi incerca sa ma documentez daca camera fixa sau mobila care m-a fotografiat era in localitatee sau in afara localitatii Romanesti intrucit in PV este scris ca eu eram pe DN1 Romanesti fara sa fie precizat in afara localitatii sau in localitatea Romanesti .
Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa pot demonstra acest lucru
Inca odata va multumesc
Nu are importanta unde era camera, in localitate sau in afara ei, ati fost sanctionat pentru circulatia pe drumurile publice prevazute in OG 15/2001 si pentru care este obligatoriu detinerea rovinietei.Poate va refeririti la posibilitatea unei exceptii atunci cand circulati in interiorul unei localitati, aceasta insa, nu este aplicabila in cazul descris de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta expirata constatata dupa 6 luni CristinaPolgar CristinaPolgar Buna ziua, Este legal ca dupa 6 luni sa se intocmeasca proces verbal de constatare a unei contraventii? Mai exact: am primit de la CNADR in luna ... (vezi toată discuția)