avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre proprietar.

Proprietarul poate solicita prin contractul de inchiriere ca chiriasul sa fie obligat la incheierea unei asigurari de raspundere civila a chiriasului catre proprietar in cazul distrugerii/avarierii bunurilor din imobilul inchiriat din vina chiriasului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:18, 25 Iulie 2011
Orice clauza care nu este ilegala este permisa in contract, deci poate solicuita si acest lucru chiriasului care trebuie insa sa isi exprime acordul si in acest sens, fie intr-un nou contract de inchirere , fie intr-un act aditional
La contractul de inchiriere faceti clauza de raspundere a chiriasului.Este perfect legal.
Ar fi mai simplu sa se asigure proprietarul cu o asigurare de cladire si continut si sa suplimenteze chiria cu valoarea primei de asigurare (care e mai mica decat cea pentru raspundere civila pe care ar face-o chiriasul).
In caz de dauna, proprietarul incaseaza despagubirea, iar asiguratorul se indreapta impotriva vinovatului prin subrogare.

Succes!
Proprietarul are deja asigurare facultativa pentru locuinta dar ar vrea ca si chiriasul sa incheie o asigurare de raspundere civila. Vrea ca chiriasul sa nu mai plateasca garantia dar sa incheie o asigurare.

Multumesc pentru raspunsuri.
chiriasul sa incheie o asigurare de raspundere civila? in ce calitate? sa se insereze clauza in contractul de inchiriere e cel mai eficient.

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme jean59 jean59 Detin un spatiu proprietate personala si o parte ( o camera ) am inchiriat-o unei societati comerciale care desfasoara o activitate de comert .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)