avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre proprietar.

Proprietarul poate solicita prin contractul de inchiriere ca chiriasul sa fie obligat la incheierea unei asigurari de raspundere civila a chiriasului catre proprietar in cazul distrugerii/avarierii bunurilor din imobilul inchiriat din vina chiriasului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:18, 25 Iulie 2011
In orice tara (normala) din lume (de ex. F/D/A/I etc) cand inchiriezi un apartament NU ti se dau cheile pina nu ai cumparat o polita de asigurare / RC si inmanezi dovada de asigurare proprietarului. In apartament se poate intampla orice fel de eveniment: inundatie, incendiu etc. din primul moment cand chiriasul a inchis usa, eveniment care provoaca pagube celor din jur si apartamentului inchiriat.

Lipsa acestei asigurari a chiriasului (a dovezii de asigurare) duce automat la rezilierea contractului de inchiriere (de pus aceasta clauza in contract).

Cum credeti ca se rezolva o simpla inundatie intre doua apartmente (cel de deasupra inunda pe cel de dedesubt) ? Cu polita de asigurare.
@Athe, exista la majoritatea companiilor asigurari de raspundere civila pentru chirias care acopera distrugerile/rezultate din vina exclusiva a chiriasului, plata cheltuielilor de judecata, etc.

Mi se pare mult mai acceptabila o asigurare de raspundere civila decat o garantie care de cele mai multe ori nu acopera cheltuielile si apar scandaluri intre proprietar si chirias.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme jean59 jean59 Detin un spatiu proprietate personala si o parte ( o camera ) am inchiriat-o unei societati comerciale care desfasoara o activitate de comert .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)