avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Donatie (contract de imprumut)obiecte personale pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Donatie (contract de imprumut)obiecte personale pentru un PFA

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o nelamurire si anume daca eu ca persoana fizica pot sa-mi donez mie ca PFA calculatorul, imprimanta si un program care genereaza carti. Mentionez ca voi avea ca activitate productia si vanzarea de carti personalizate.
Va multumesc anticipat
P.S
La programul de productie mai am chitanta si factura prin care l-am achizitionat( acum 2 ani) dar la calculator si imprimanta nu mai am nimic.
Daca merg pe varianta contractului de imprumut se inregistreaza in registrul inventar?
Cel mai recent răspuns: moni16radu , utilizator 15:32, 28 Iulie 2011
Nu inteleg de ce ai vrea sa le donezi PFA-ului, la ce ar putea folosi asta.
De folosit pot fi folosite de PFA fara nicio donatie, eventual daca ti neaparat sa existe o forma de predare in folosinta poti folosi contractul de comodat; in felul asta vei putea deduce orice cheltuiala facuta pt intretinerea lor.
Multumesc pentru solutia oferita, dar cred ca am sa va urmez sfatul si contractul de comodat le va cuprinde si pe acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare pc si imprimanta personala pfa GeorgeCH GeorgeCH Daca in calitate de PFA folosesc calculatorul si imprimanta personala trebuie sa fac contract de comodat pentru ele, iar daca nu fac contract de comodat pot ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar si mijloace fixe croitoru raluca croitoru raluca buna ziua care sunt notele contabile pentru niste obiecte de inventar date in folosinta la terti in baza unui proces verbal de predare primire ? dar ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)