avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... drept penal general
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

drept penal general

hartuirea sexuala, infractiune continua succesiva sau permanenta?
Cel mai recent răspuns: liviupara , utilizator 13:24, 17 Septembrie 2011
Codul Penal: Art. 223. - (1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relatii de muncă sau al unei relatii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situatie umilitoare, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Actiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă a persoanei
vătămate.

Hartuirea sexuala este o infractiune de obicei, ce poate fi savarsita in forma continuata si succesiva. Ea este susceptibila de epuizare in momentul incetarii activitatii infractionale.
Infractiunile continue permanente - Se caracterizeaza prin faptul ca actiunea incriminata nu presupune prin natura ei anumite intreruperi, astfel incat orice intrerupere a actului de executare conduce la solutia retinerii unei pluralitati de infractiuni. O astfel de infractiune continua permanenta este orice fel de detinere ilegala: de droguri, de arme etc. Ori, hartuirea sexuala, dupa cum am spus, este susceptibila de intreruperi, datorita naturii sale.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
ContSters197377, utilizator
Aici gasiti o colectie de carti de drept penal.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislația despre hartuire sexuala Anisia anis Anisia anis De jumătate de an m am angajat la un cabinet veterinar, iar acum patronul a încercat sa abuzeze sexual de mine. Cum se procedează in acest caz referitor la ... (vezi toată discuția)
Intrebare hartuire sexuala ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare intrebare, daca un coleg de serviciu, te hartuieste sexual, prin tot felul de chestii la serviciu, , ce este de facut? Sunt profesoara ... (vezi toată discuția)