avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatorie inchiriata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatorie inchiriata

buna seara,
Va rog sa-mi comunicati ce se poate face in cazul in care uscatoria blocului a fost inchiriata, cu acordul proprietarilor, apoi s-a incheiat un contract pe 10 ani. Contract in care chiria este stabilita la suma de 50 RON. Ce se poate face in acest caz? Chiria nu trebuie stabilita conform pretului de inchiriere al zonei pe metru patrat?
Cel mai recent răspuns: brgp123 , utilizator 07:01, 14 August 2008
Daca exista acordul proprietarilor, cel putin deocamdata, nu aveti ce face. Puteti solicita contractul de inchiriere pentru a vedea ce scrie acolo si in ce conditii se modifica cuantumul chiriei, avand in vedere perioada mare de timp a inchirierii.
Contractul de inchiriere este un contract consensual si, odata ce partile s-au inteles asupra clauzelor, incluzand aici si cuantumul chiriei, contractul este valabil. Nu exista nici o prevedere referitoare la obligarea chiriasului de a plati pretul mediu al chiriilor practicate pe raza teritoriala a bunului inchiriat.
multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren carolinagherman carolinagherman am 1000mp de teren imprejmuit intravilan dar mai la marginea comunei Voluntari O persoana vrea sa il inchirieze pe 5 sau 10 ani sa traga apa, gaze, ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractelor inchiriere spatii comune tionita tionita Buna ziua, 1. Este necesara declararea/inregistrarea contractelor de inchiriere ale spatiilor comune la administratia financiara? Daca da, cine are obligatia ... (vezi toată discuția)
Scoaterea boxelor la licitatie danibo danibo Deoarece numarul boxelor care se gasesc, din constructie, la subsolul blocului este mult mai mic decat numarul proprietarilor, una din doamnele mai nou-venita ... (vezi toată discuția)