avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admiterea in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admiterea in barou

buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre aceasta...tin sa mentinonez ca sunt din judetul teleorman...multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mihaelamiki99 , utilizator 04:06, 29 Iulie 2011
Baroul Bucuresti: examen de primire in profesie

Consiliul Baroului Bucuresti, in baza Hotararii nr. 58/2011 a Consiliului U.N.B.R., anunta organizarea examenului national de primire in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2011, de catre U.N.B.R., in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, incepand cu data de vineri, 7 octombrie 2011.

Cererile de inscriere a candidatilor la examen pot fi depuse in intervalul 1 august - 9 septembrie 2011 la secretariatul Baroului Bucuresti din str. Dr. Raureanu nr. 3, sector 5, et. V, cam. 502, numai de catre candidatii care intentioneaza sa isi desfasoare activitatea in Baroul Bucuresti in cazul in care vor fi declarati admisi.

Conditiile de inscriere, cererea-tip, continutul dosarului, regulamentul de examen, tematica si bibliografia sunt afisate pe site: www.baroul-bucuresti.ro.

Relatii suplimentare la telefon nr. 021/315.45.38 , 021/314.93.38, 021/311.19.10, email: secretariat@baroul-bucuresti.ro


UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA
Consiliul Uniunii
HOTARAREA Nr. 58
privind organizarea examenului de primire in profesie

Sesiunea Octombrie 2011

In conformitate cu prevederile art. 17 alin. (1), art. 66 lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, (denumita in continuare Lege) si ale art. 33 - 37 din Statutul profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare (denumit in continuare Statut), Consiliul U.N.B.R. intrunit in sedinta din 08 iulie 2011, a dezbatut si a aprobat masurile privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat in anul 2011 si a adoptat urmatoarea

HOTARARE:
Art.1. – (1) Examenul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - INPPA (in continuare I.N.P.P.A.) si se va desfasura prin I.N.P.P.A. (Bucuresti) si prin centrele teritoriale ale acestuia. Tematica si bibliografia de examen sunt prevazute in Regulamentul de examen, adoptat prin Decizia nr. 04/2011 din 08 iulie 2011 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

(2) Arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la
care s-a depus cererea de inscriere la examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a putea sa se inscrie in alt barou, astfel:
- I.N.P.P.A. (Bucuresti): candidati care au depus cereri de inscriere la examen la
barourile: Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Buzau, Dambovita,
Prahova si Maramures;
- Centrul teritorial Brasov: Barourile Brasov, Covasna si Harghita;
- Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Mures, Sibiu si Alba;
- Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Valcea si
Teleorman;
- Centrul teritorial Iasi: Barourile Iasi, Vaslui, Suceava, Botosani, Bacau, Neamt
- Centrul teritorial Galati: Barourile Galati, Braila si Vrancea;
- Centrul teritorial Timisoara: Baroul Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor si Satu-Mare.

Art.2. – Examinarea candidatilor la examenul de primire in profesie ca avocat stagiar
si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura in scris, conform Regulamentului de examen, la urmatoarele materii:
a) organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
b) drept civil;
c) drept procesual civil;
d) drept penal;
e) drept procesual penal.

Art.3. – Examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar
si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura astfel:
- vineri, 07 octombrie 2011 - proba scrisa grila pentru candidatii care vor dobandi
calitatea de avocat stagiar;
- luni, 17 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii, cu subiecte diferentiate, in functie de dobandirea / nedobandirea calitatii de avocat stagiar;
- marti, 18 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea
profesiei de avocat, pentru candidatii care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice;
- miercuri, 19 octombrie 2011 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept
procesual penal (doua teze distincte), pentru toti candidatii, cu subiecte diferentiate, in functie de dobandirea / nedobandirea calitatii de avocat stagiar;

Art.4. – (1) Cererile de inscriere a candidatilor la examen pot fi depuse la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis, incepand cu cel mai tarziu data de 06 septembrie 2011. Data la care incep inscrierile la examen va fi anuntata de fiecare barou in anuntul de examen avandu-se in vedere conditiile organizatorice specifice pentru desfasurarea optima a operatiunilor de inscriere la examen.

(2) Cererile vor fi insotite de actele prevazute in Regulamentul de examen.

(3) In cazuri temeinic justificate, cu aprobarea Comisiei Permanente a U.N.B.R.,
dosarul poate fi completat cu actele ce nu au putut fi procurate din motive obiective, cu cel mult cinci zile inainte de data examenului.

Art.5. – (1) Taxa de inscriere la examen este de 800 lei (exclusiv TVA) si se va achita in contul I.N.P.P.A. Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. - Sucursala Unirea - Bucuresti cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea octombrie 2011”, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea octombrie 2011”.

(2) Sumele incasate cu titlu de "taxa de examen" se repartizeaza astfel: 20% pentru
baroul la care se efectueaza operatiunile aferente inscrierii la examen, 60% pentru centrele INPPA, care vor suporta costurile organizarii si desfasurarii examenului, 20% la I.N.P.P.A. Bucuresti pentru suportarea costurilor organizarii si desfasurarii operatiunilor de examen la nivel national.

(3) I.N.P.P.A. Bucuresti va reflecta distinct in evidentele sale sumele ce reprezinta
60% din taxele de examen incasate de sumele ce reprezinta 20% din taxele de examen
incasate, in contul sau.

(4) I.N.P.P.A. Bucuresti va proceda la virarea sumelor cuvenite centrelor de examen
cu cel mult 48 de ore inainte de inceperea examenului.

(5) Sumele ce revin barourilor vor fi virate imediat dupa finalizarea examenului si
solutionarea eventualelor cereri de restituire a taxelor de examen, in conditiile prevazute in Regulamentul de examen.

Art.6. - (1) Examenul va fi anuntat in modalitatile prevazute in Regulamentul de
examen prin grija Presedintelui U.N.B.R..

(2) Barourile vor anunta prin publicare intr-un ziar local si pe pagina de web a baroului organizarea examenului si informatiile necesare inscrierii la examen, in termen de cel mult cinci zile de la publicarea anuntului de examen.

Art. 7 – Prezenta Hotarare se publica pe pagina de web a U.N.B.R. (www.unbr.ro) si va fi comunicata barourilor in aplicarea art. 33 alin. (4) din Statutul profesiei de avocat.

PRESEDINTE,
Av. dr. Gheorghe FLOREA

Sursa: [ link extern ]
multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra! o zi buna va doresc!
Cu mare placere. Va multumesc!
vroiam sa va mai intreb ceva ...am inteles de la niste prieteni ca admiterea celor din judetul teleorman se face la CRAIOVA...nu stiu de ce si cum...stiti ceva ??eu locuiesc in Teleorman si deci trebuie sa ma inscriu la baroul din Alexandria cred....va multumesc frumos...
Domnisoara nu sunt de profesie avocat, incerc sa va ajut si de aceasta data.

In Hotararea 58/2011 postata de mine in mesajul anterior se specifica:

(2) Arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la care s-a depus cererea de inscriere la examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a putea sa se inscrie in alt barou, astfel:
[...]
- Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Valcea si
Teleorman;


Trebuie sa va inscrieti la Craiova. Nu ati citit?

Aveti aici si site-ul Baroului Dolj, unde sunt foarte multe informatii utile.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? angy021 angy021 Buna. Unde se va sustine examenul de primire in profesia de avocat stagiar sesiunea oct 2011? Multumesc. (vezi toată discuția)
Barou 2011 andra-celia andra-celia buna ziua,care este perioada de inscriere pentru sustinerea ex de primire in prof de av ca av stagiar,ca pe site nu gasesc decat datele ex propriu zise,ele din ... (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)