avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredibil - ce fac dc nu radiaza masina?, Radiere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredibil - ce fac dc nu radiaza masina?, Radiere masina vanzator

Salut,

Cum pot sa procedez in cazul in care cel de la care am cumparat masina nu o mai radiaza de la primarie?
Am facut contractul de vanzare cumparare si acum tipul nu mai imi da fisa fiscala cum procedez? am nevoie de ea neaparat nu pot sa ies cu masina din tara ca nu e pe numele meu.
Exista o cale legala prin care pot sa il oblig sau sa o radiez automat?

Mulumesc,
Cel mai recent răspuns: geo_soft , utilizator 14:48, 15 August 2008
Prezentati-va cu contractul la RAR. Daca nu se recunoaste vanzarea in temeiul actului sub semnatura privata, va trebui sa deschideti o actiune la judecatorie in care sa probati ca ati cumparat masina, si in temeiul acesteia sa va inregistrati dvs. ca actual proprietar in cartea de identitate a masinii.
Va multumesc pentru raspuns, imi trebuie documentul respectiv si la identificarea RAR? eu ma gandeam ca am nevoie de el doar la Administratia Financiara cand o inregistrez pe numele meu. Din ce am citit la vanzarea masinii (schimbare de domiciliu, etc) fostul proprietar este obligat sa starga masina de la financiar, in cazul in care nu o face, pot sa il actionez in instanta? si in cazul in care castig si se probeaza ca sunt proprietarul, cine va plati cheltuielile de judecata si se poate sa solicit si daune pentru timpul meu pierdut?

Multumesc,
geo_soft a scris:

Salut,

Cum pot sa procedez in cazul in care cel de la care am cumparat masina nu o mai radiaza de la primarie?
Am facut contractul de vanzare cumparare si acum tipul nu mai imi da fisa fiscala cum procedez? am nevoie de ea neaparat nu pot sa ies cu masina din tara ca nu e pe numele meu.
Exista o cale legala prin care pot sa il oblig sau sa o radiez automat?

Mulumesc,

Daca vanzatorul autoturismului nu vrea sa va dea actele de buna voie si nesilit de nimeni poate fi obligat. Printr-o actiune in justitie.
Succes!!!
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri,
Il voi actiona in instanta cat mai repede posibil, am toate actele masinii in afara de fisa aceea pe care el o poate scoate in baza contractului de vanzare-cumparare, si este obligat prin lege sa o scoata in termen e 30 de zile.

Este vreo problema daca il actionez la mine in oras? suntem din orase diferite.
Trebuie apoi sa imi recuperez eu de la el cheltuielile de judecata sau statul? pentru tipul nu pare unul care are de gand sa plateasca ceva undeva.
Eu am nevoie doar de ordinul judecatoresc cu ajutorul cariua sa inscriu masina.

NUmai bine.
Din cate am aflat actul de v-c este nul pana nu fac rost de fisa fiscala, ca urmare se pare ca pentru mine exista 2 solutii:

- ori ii platesc amenzile lui ala si scoate fisa si astfel inregistrez masina
- vand masina mai departe si urmatorul se descurca.

...ce imi place legislatia din Romania, ce frumos o mana o spala pe cealalta

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta auto la primarie zulg zulg Buna ziua, In 2007 tatal meu a cumparat o masina pe numele meu (masina luata din Romania), nu m-am ocupat de vanzare/cumparare. Nu a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)