Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Am 54 de ani si am cotizat la fonul de pensii de 36 de ani. am fost pensionat pe caz de boala timp de trei ani cu incadrare la gradul III. Anul acesta am fost respins la comsia de pensionare desi sufer de aceliasi afectiuni ca si acum 3 ani. Diagnostic clinic , cod afectiune H52, H53.
Deficenta functionala, am fost incadrat la "fara deficienta", iar la capacitate de munca am fost neincadrat in gradul de invaliditate.
Poate cineva sa-mi explice de ce trei ani am fost incadrat la gradul III si acuma nu ma mai incadrez?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:45, 31 Iulie 2011
Numai medicii din comisia de expertizare a capacitatii de munca va pot oferi raspunsul.Aveti posibilitatea de a contesta decizia.medicala asupra capacitatii in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii sau la comisiile centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz.
Comisiile medicale de contestatii functioneaza in cadrul centrelor regionale de expertiza medicala a capacitatii de munca si Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine pensie de invaliditate? iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am fost diagnosticata cu \\"gonatroza\\",am dreptul sa fiu pensionata pe caz de boala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Despre gradele de invaliditate adrianciulei1970 adrianciulei1970 1.Incadrarea intr-un grad de invaliditate(pentru pensie) se face dupa dg.-ul clinic sau dupa deficienta functionala? 2.Pot fi doua persoane care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate alexandra ciocioiu alexandra ciocioiu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de acest subiect si anume: mama mea este diagnosticata de 6 ani cu poliartrita reumatoida. Are 46 de ani si a lucrat 20 ... (vezi toată discuția)