avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ?

buna ziua !
am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva acolo , la noi este neimpozabila aceasta operatiune - beneficiarul mi-a comunicat codul valid de tva ) de a ma inregistra ca platitor de tva aici ? sau doar dupa ce depasesc cei 35000 de eur? mentiozez ca deocamdata sunt inregistrat ca neplatitor de tva.
multumesc anticipat!
o zi frumoasa !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:03, 2 August 2011
NU
Veti depune la Adm. fin. declaratia 091 -veti primi cod fiscal cu RO.
Ulterior, veti depune declaratia 095 pentru a va inregistra in ROI
Trebuie sa va inregistrati platitor de tva cf art 153 1, alin 1, lit b.

art 153(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:
b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

Aceasta nu inseamna insa ca sinteti si platitor de tva pt operatiunile din Romania.

Trebuie totodata sa va inregistrati in ROI inainte de prestarea serviciilor si sa depuneti declaratia 390.

Aproximativ aceeasi situatie, insă prestez servicii de traducere SCRISA, in calitate de PFA. Majoritarea clientilor mei sunt din state membre UE, adica din afara Romaniei.
Serviciul il prestez la sediul din Romania, deci poate fi considerat locul prestarii intr-un alt stat membru?
chiar si pe activ de la art 133 alin 4- ?
va rog si alte opinii daca se poate.
aceste servicii de constructii montaj sunt exceptate de la obligativitatea inregistrarii in scopuri tva intracomunitar si inscrierea in roi.
in concluzie nu aveti nimic de facut in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare laur17 laur17 Suntem o societate ce are ca obiect de activitate realizarea de site-uri web. Trebuie emisa o factura de prestari servicii (realizare site web) pentru un ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Inscriere roi persoana fizica danutza123 danutza123 Buna ziua! As dori cateva lamuriri in privinta procedurii de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari. Am semnat, ca persoana fizica (fara ... (vezi toată discuția)