avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie sau nu sa dea parte socrilor, din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie sau nu sa dea parte socrilor, din casa?

Buna ziua, intrebarea pe care vreau sa v-o pun nu ma priveste personal ci pe o prietena de-a mea. Timp de 4 ani prietena mea impreuna cu sotu a lucrat in Italia, iar din banii adunati si-au cumparat o casa. acum 6 saptamani in urma unei comotii cerebrale sotul ei in varsta de doar 29 ani a decedat. Mentionez cain timpul casatoriei acestia nu au avut copii. Intrebarea mea este socrii ei au dreptul la casa cumparata de cei doi? Trebuie sau nu sa le dea parte, dat fiind ca ei au fost casatoriti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 11:45, 1 August 2011
Parintii vin la succesiunea copilului lor atunci cand nu exista descendenti ai acestuia.

Deci, trebuie sa le dea parte, cum spuneti dumneavoastra.
dat fiind faptul ca acest bun a fost afcut in timpul casatoriei. sotia deja are 1/2 din bunul imobil iar restul de 1/2 se va imparti la jumatate, adica sotia va avea 1/4 din jumate dotului si parintii 1/4. la final sotia va avea din casa 3/4 si parintii 1/4. Atat sotul cat si parintii sunt mostenitori legali si rezervatari.
categoric da, parintii sotului decedat vor primi o cota de 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara acte alexiastefania alexiastefania Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sotul a decedat,si in casa a ramas doar sotia si fiica acestora. Actele casei nu au fost trecute pe numele ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste averea? cbcr cbcr Cine mosteneste averea? Se da următoarea situatie: soția X și soțul Y care nu au copii dobandesc diverse bunuri (case și terenuri) in timpul ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)