avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tractarea unei remorci usoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tractarea unei remorci usoare

Buna ziua. Sunt rezident in Franta si masina pe care folosesc aici e inmatriculata in Romania. Am cumparat o remorca usoara (sub 500kg. greutate totala),de care ma folosesc aici si la care i-am pus numarul de circulatie al masinii. Vreau sa vin in Romania in concediu si cu remorca. O sa am probleme cu politia rutiera? Am inteles ca in Romania toate remorcile trebuie inmatriculate separat. Aici in Franta poti circula cu o remorca cu o greutate maxim autorizata pana la 500 kg. si fara dispozitiv de franare independent cu numarul de inmatriculare al masinii care o tracteaza. Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
In Romania aveti nevoie de cat. BE
Am valabil permisul pt. a trcta remorca. Nu am certificat de inmatriculare pt. remorca.
Daca auto era inmatriculat in Franta, nu era problema, dar daca auto are nr romanesc trebuie sa va supuneti legilor romanesti unde remorcile se inmatriculeaza separat.E fapta penala punerea in circulatie a unei remorci neinmetriculate.
stiti de ce acte am nevoie si cat timp dureaza o inmatriculare pt. o remorca?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remorca usoara - se poate inmatricula in romania? mariusflorian mariusflorian sunt rezident in spania si as vrea sa duc in romania o remorca cu greutatea de pina in 750kg si sa o inmatriculez,dar nu stiu daca pot sa circul cu ia in ... (vezi toată discuția)
Platforma auto cu categoria b la permis alecu1980 alecu1980 Buna seara! Am si eu o problema : am un autoturism de teren cu greutate proprie de 1785kg / greutatea totala max. autorizata de 2515 kg / remorcabila cu ... (vezi toată discuția)
Permis auto ContSters236630 ContSters236630 Ce categorie de permis auto este necesar pentru a conduce un microbuz cu greutatea maxima autorizata de 2950 kg care tracteaza o remorca cu greutatea maxima ... (vezi toată discuția)