Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligata sa-mi dau demisia la revenirea din concediul pt cresterea copilului

Azi am revenit la serviciu din concediul pt cresterea copilului, dupa ce, timp de jumatate de an am tinut legatura cu seful de personal in ceea ce priveste intoarcerea mea. Totul era in regula, urma sa incep azi munca. Asta s-a si intamplat. Azi am venit la serviciu, dar la sfarsitul programului am fost "sfatuita" sa-mi dau demisia ca ei nu au nevoie de mine, ca nu ma pot da in somaj, desi de dimineata la prima ora mi s-a facut incetarea suspendarii si revenirea la serviciu. Totodata am fost sfatuita, in urma refuzului de a-mi da demisia, sa astept acasa ca atunci cand vor fi gata actele pt somaj, voi fi anuntata.
Intrebarea mea este, daca stau acasa, nu pot fi concediata pe motiv de neprezentare la serviciu? Ce pot sa fac sa ies din toata treaba asta macar cu somaj (mentionez ca inainte de intrarea mea in concediu pt crestrea copilului, am lucrate doar 11 luni, e asta o problema in calea somajului)? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 2 August 2011
1. Nu aveti cum sa stati acasa si sa asteptati actele pentru somaj, intrucat exista riscul concedierii disciplinare pentru absente nemotivate de la locul de munca.

2. Pentru somaj va trebuie un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ...
Stagiul dvs este constituit din perioada de stagiu dinainte de intrarea in CCC la care se adauga perioada de stagiu dupa revenirea din CCC.
Angajatorul este obligat sa ma primeasca, nu? Ce pot sa fac sa-mi pastrez locul de munca? Cu ce argumente trebuie sa ma prezint in fata patronului pentru a refuza demisia?
Ati spus ca pentru somaj imi trebuie un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii, dar eu am stat in CCC 36 de luni. Cum ramane in acest caz?

1. Daca ati fi citit mai bine raspunsul dat ati fi observat ca am postat urmatoarele : Stagiul dvs este constituit din perioada de stagiu dinainte de intrarea in CCC la care se adauga perioada de stagiu dupa revenirea din CCC.

2. In cazul refuzului angajatorului de a va primi la munca , va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cdcd cdcd Buna ziua, Perioada de dinainte de crestere copil se ia in calcul la stagiu de cotizare? Dar concediu medical cod 08 platit doar de Casa de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa ccc? asde asde Buna ziua, as dori sa stiu daca am dreptul la somaj dupa concediu pentru cresterea copilului, care va implinii 2 ani in data de 3 iunie 2012.Va multumesc ... (vezi toată discuția)