avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere antecontract de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere antecontract de vanzare - cumparare

Buna ziua.Rog daca cineva ma poate ajuta cu o serie de informatii in legatura cu urmatorul caz:
-am semnat un antecontract de vanzare -cumparare cu un domn care s-a angajat pana la termenul incheierii actului de vanzare-cumparare,sa faca cadastru si intabularea si sa " achite cheltuielile referitoare la furnizarea energiei electrice"; avand in vedere ca are contractul de furnizare a energiei electrice reziliat , avand in prezent de plata o amenda pentru furt de curent, si taxa de bransament electric, acestea fiind emise inca din luna mai
-respectivul vanzator dupa ce a incasat avansul ,a platit casastrul si intabularea, intentioneza sa isi plateasca amenda pt energia electrica, dar refuza sa plateasca reebransarea la curent, eu specificand refuzul de a cumpara daca nu face dovada achitarii acestor datorii la electricitate
-deasemenea ameninta ca daca si le achita nu imi va mai vinde mie ci altui cumparator, sau daca imi va vine mie isi va rezilia contractele la apa si gaze.
-antecontractul de vanz-cump nu este inca notat la CF deoarece nu are inca dosarul finalizat
- DEASEMENEA NU DORESTE SA PLATEASCA DESPAGUBIREA DE CARE ESTE TINUT IN CAZUL IN CARE NU SE FACE VANZAREA, sustinanad ca nu are banii si ca o sa plateasca esalonat in functie de ce decide instanta
Cel mai recent răspuns: andreea2006ex , utilizator 18:07, 2 August 2011
acum dvs va blocati de o taxa de rebransare? daca doriti sa cumparati neaparat acel teren cedati si faceti cum vrea vanzatorul. daca nu doriti promovati actiune in instanta pt rezilierea antecontractului si obligarea vanzatorului la plata sumei pe care ati achitat-o cu titlu de avans.
ideea era alta , proiectul de rebransare este pe numele lui. si este gata intocmit si aprobat.daca nu il achita el acum vor trebui reluate formalitatile si ia destul timp lucrul asta. iar eu tre sa ma mut acolo. nu ma pot muta fara electricitate.nu este vorba de faptul ca eu ma impiedic de asta , el refuza sa simplifice si sa rezolve o situatie pe care a creat-o singur si care si-a luat angajamentul ca o solutioneza.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
andreea2006ex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere curent Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, As dori sa stiu, pentru un apartament cumparat printr-un contract de vanzare-cumparare, la care fostii proprietari au mai stat 30 zile pana au ... (vezi toată discuția)
Rebransare energie electrica si gaz angeliea angeliea Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: Am inchiriat un saptiu pentru o pizzerie prin contract de inchiriere. Societatea respectiva a incheiat contract de ... (vezi toată discuția)