avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei a minorului

divortul a fost definitiv si irevocabil in februarie 2009, fetita e incredintata mie, lui i-sa fixat program de visita si platirea pensiei penstro fetita. El nu are nici un contact cu fetira si nici nu a platit nimic. Ce trebuie sa fac?, el trebuie sa imi plateasca dinmai 2008 de cand a fost inaintat divorul suma de 120 ron. va multumesc
Cel mai recent răspuns: dpdaniela_80 , utilizator 10:40, 10 August 2011
mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea.
stiti daca lucreaza ?
puteti merge si la sectia de politie sa depuneti plangere pt abandon de familie
Va multumesc. citind mesajul meu imi cer scuze ca am facut foarte multe greseli de ortografie.
Eu nu am scris in mesaj toata problema, el este rezident in Italia si lucreaza, dar nu stiu daca este cu contract.
Eu impreuna cu fetita suntem in Germania (acest lucru era stiut si in timpul divortul). El fetita are drepul prin procura sa stea cu el o data pe luna, 3 zile in vacanta de Pasti si Craciun, o luna in vacanta de vara. El nu avea avea contact cu fetita, dar vroia sa ia fetita anul trecut in vacanta de vara, eu in acest moment nu am fost deacord sa ii dau copilul, vacanta in Romania e de 3 luni dar in Germania e de 6 saptamani, asa e imposibil sa ii dau fetita din aceste 2 motive(1:- nu are contact nu fetita. 2:-nu poate sa stea o luna cu el, vacanta e mult mai mica ca cea din Romania). Atunci el mia raspuns ca ne intalnim la tribunal. Fetita e rezidenta si traieste in Germania, asa ca el aici ar trebui sa deschida procesul, pana acum nu a facut nimic.
Deci eu daca fac plangere ca el precum ca el a abandonat familia?, ce urmeaza sa se intample?, ar putea sa ma atace si el ca eu nu respect decvizia de divort referitor la programul de vizita?.
Acesti bani ce trebuie sa plateasca pentru copil eu ii vreau ca sunt a fetitei, cand o fi mare ii va prinde bine.
Chiar nu stiu ce sa fac, sunt foarte multe probleme, eu aici in Germania sunt recasatorita, actualul meu sot vrea sa ii dea numele de familie si fetitei, dar nu are cum, decat daca adopta fetita, sa faca acest lucru fostul sot trebuie sa renunte ca parinte, ceeea ce nu e deacord so faca. De sunat copilul nu suna, de venit so vada nu vine, atunci nu vad unde e orgoliul lui de tata, nu se poate numi acest om ca e tata. Sincer nu stiu de unde sa incep, si cum sa fac sa nu ii fac rau copilului. va multumesc, sper ca intelegeti e cam incurcata situatia.

daca are bunuri in Romania, puteti spera ca le veti putea executa silit. puteti lua legatura cu un executor judecatoresc. daca nu are, nu prea aveti ce face s-o recuperati, e mai mare efortul si cheltuiala decat suma ce-o aveti de recuperat
pe parte penala, puteti face plangere la politie.. dar decat sa faca astia demersuri sa-l gaseasca pe alte meleaguri.. va fi mai usor sa respinga cererea ca tardiv introdusa.
va multumesc, tare as vrea sa il fac sa sufere, e greu de explicat, o ura in sufletul meu, 7 ani plini de jigniri, sacrificii, pentru ce???????, acum nu arata nici un interes pentru copil. Asa este, nu merita sa faci nimic, dar nu e normal ca un parinte sa se poarte asa cu propriul copil. Feteta peste tot spune ca are 2 tati, actualul meu sot e deosebit si o iubeste foarte mult, pe cand fostul suna sa ii zica la multi ani , o data in an, nu la vazut de 3 ani, de cand ne-am lasat. Este de neiertat. Inca o data va multumesc

va multumesc, tare as vrea sa il fac sa sufere, e greu de explicat, o ura in sufletul meu, 7 ani plini de jigniri, sacrificii, pentru ce???????,

Daca acum sunteti fericita si o duceti bine, de ce nu lasati trecutul in urma?

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de vizita a minorului mihai_dpdaniela80 mihai_dpdaniela80 buna ziua, eu sunt divortata, in urma casniciei am o fetita de 6 ani, am inaintat divortul din mai 2008 si sa defint cu hatarare definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului. Alina2011 Alina2011 Buna ziua! As dori sa va rog sa-miu spuneti si mie ce articol reglementeaza dretul de vizitare a minorului, obligatiile celui care are minorul in custodie, ... (vezi toată discuția)