avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt bonă la o fetiță de aproape 8 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt bonă la o fetiță de aproape 8 ani ...

Buna seara! Am o întrebare la care în nu am găsit răspunsul. Eu sunt bonă la o fetiță de aproape 8 ani care o îngrijesc până vine tatăl ei de la muncă, fetița e îngrijită la domiciliu meu, fiind într-o clasă cu fetița mea care eu le dun la școala și le aduc de la școala. Fetița de care o îngrijesc este trezită și îmbrăcată de bunica iei care are vârsta de 81 de ani care o scoate în fata porți să o iau și so duc împreună cu fica mea la școala. Iar tatăl ei vine după ea seara și o duce acasă. Tatăl a făcut sesizare prin avocat că dorește custodia fetiței și stabilirea reședinței la ei fiindcă nu a fost căsătorit cu mama fetiței nu a fost stabilit reședința fetiței. Fetița este crescută de tată de la varsta de 3 ani când mama a abandonat reședința tatălui și fetița în acel timp tatăl nu a făcut sesizare că ea a plecat fără copil. Acuma tată dorește custodia fetiței și stabilirea reședinței la el. Fetița este crescut de tată și bunică de 5 ani de zile fetița stă la el i-ar mama o caută din când în când fără să ofere prea multe în creșterea fetiței. Fiind că tatăl a făcut păsul acesta și a fost chemata mama în instanță acuma dorește ea fetița spunând că ea s-ar putea crește fetița într-un mediu sănătos fiind că stă la casă cu o singură cameră, bucătari și baie. Ia între timp sa căsătorit și va urma să aducă pe lume un copil in acea casa. Iar la tatăl sunt 4 camere, bucatarie și baie și având fetița camera ei. Acuma întrebare mea ea mai are o fată de 17 ani care și aceasta este tot la tatăl ei, fiind că a plecat de la el că o batea și cu primul bărbat nu a fost căsătorit a trăit în concubinaj la fel și cu tatăl fetiței de 8 anișori care am eu grijă de ea. Acuma e întrebare mea ea ar avea cauză de câștig în fața tatălui menționez că fetița nu dorește să plece de lângă tată fiind foarte atașată de tată și bunică. Acuma aș dori să puteți răspunde dacă mama o poate să o ia pe fetiță.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Mardare Anamaria, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Mama are sanse, asa ca tatal sa isi ia musai avocat daca nu are , iar dvs ati putea fi martora in proces pt a-l ajuta.
Tatăl are avocat chiar el a stabilit să meargă să facă pentru fata stabilirea de reședință si custodia lui. Fiind lăsată timp de 5 ani de zile la tată, acolo a crescut până în prezent. I-ar la primirea documentelor de către mama fetiței ea și-a aranjat un avocat făcând și ea ca o dorește pe fetiță.

gi-jane2 a scris:

Mama are sanse, asa ca tatal sa isi ia musai avocat daca nu are , iar dvs ati putea fi martora in proces pt a-l ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! fratele meu a plecat în străinătate la munca și ... Mirzanca Mari Mirzanca Mari Buna seara! Fratele meu a plecat în străinătate la munca și are o fetiță de 8 luni mama fetiței a părăsit domiciliul imediat după plecarea lui și a ... (vezi toată discuția)
Custodie tata copil din concubinaj Catalhea Catalhea Am si eu problema mai delicata.Prietenul meu are o fata de 12 ani,recunoscuta dar nu a fost casatorit cu mama fetitei. Mama ei a murit si era in custodia ... (vezi toată discuția)