avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine comunitar in fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine comunitar in fata blocului

Buna ziua,

Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, din punct de vedere legal? Este vorba de un locatar ( chirias) care nu accepta ca in fata blocului sa stea acest catel, desi cainele nu a manifestat agresivitate fata de aceasta persoana, ci fiind vorba doar de aspect (nu se cade sa stea cainele in fata blocului). Marea majoritate a locatarilor sunt de acord cu acest catelul, insa chiriasul nou venit este revoltat pentru asta :(

Va rog un raspuns,
Mirela
Nu am inteles cui apartine cainele si in ce conditii "sta" in fata blocului.Conform legii daca este vorba de un maidanez acesta trebuie sterilizat,implantat cu un cip si trebuie sa locuiasca intr-o zona imprejmuita unde obligatoriu trebuie sa aiba si un cotet.In caz contrar,respectivul chirias nemultumit se poate adresa Primariei cu o plangere sau direct serviciului de ecarisaj (daca acesta exista) iar acest caine va fi cu siguranta dus intr-un adapost.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Catelul este sterilizat, are cip, nu esxista un loc imprejmuit si cotet pentru ca doarme in scara blocului.
Daca are cip problema este rezolvata, nu mai musca.:D
iar acest caine va fi cu siguranta dus intr-un adapost.

De unde i se va da drumul peste cateva zile, sa faca loc pentru altul, si uite asa ne facem ca protejam cainii comunitari.
Chiriasi/proprietari ca cel despre care povestiti dvs. sunt peste tot. Desigur chiriasul dvs. poate gasi multe solutii de a ”scapa” de acest inconvenient, inclusiv de a se muta in alta parte...
Eu am un vecin care, desi iubitor de pisici, este total impotriva cateilor care, culmea latra domnule, si dvs. ii dati de mancare!!! A reclamat la politie de mai multe ori, au venit politistii si la noi la asociatia sa se intereseze, a inspectat situatia - nimic deosebit. Dupa inca o reclamatie (singurul care face asemenea reclamatii) politia a atras atentia acestuia sa-si vada de treaba ca intrece masura. Asta e cu unii oameni mai sensibili...
Da, spunea cineva sa-i inchidem in spatii imprejmuite, cotete... Vai mama noastra, nici sa ganditi asa ceva domnule. Treptat, treptat, prin sterilizare se vor imputina si acesti napastuiti ai sortii. Poate copiii copiilor nostri vor vede la Zoo un ultim exemplar de maidanez comunitar... Foarte trist!
Daca acel caine doarme in scara blocului nu ar trebui sa aveti acordul tuturor celor care locuiesc acolo ?. Ce daca acel nemultumit este chirias, el nu are drepturi ?. Sau dvs. considerati ca acel caine are mai multe drepturi decat un om ?. A-ti fi deacord atunci sa locuiasca in scara blocului un boschetar de exemplu?.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! la noi în bloc este un locatar care are grijă de ... Samir84 Samir84 Bună ziua! La noi în bloc este un locatar care are grijă de o pisică de mai mulți ani care este vaccinată, deparazitată, sterilizată are carnet pentru ... (vezi toată discuția)
Caine trecut la intretinere kissmy09 kissmy09 Buna seara !...va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare; este legal sa platesc intretinere pt ca am un caine? azi m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Am voie sa plim cainele in spatiu verde langa bloc? Lovecats99 Lovecats99 Constanta Situatia sta cam asa: Un bloc vecin a imprejmuit spatiul verde din fata cu un gardut (din ce stiu ilegal sa imprejmuiesti spatiul public, dar nu ... (vezi toată discuția)