Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

opozabilitate majorare capital inregistrat la notar nu si la ORC

Argument: potrivit Art. 5 alin. 2 din Legea nr. Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată şi modificată, aceste acte neînregistrate vor deveni opozabile, deşi persoanele cărora le veţi aduce acest fapt la cunoştiinţă au calitatea de terţi, deoarece li s-au făcut cunoscute:

-daca se aduce la cunostinta ORC opereaza legea 26 sau opereaza art de mai jos?

"Art. 5. - (1) Înmatricularea şi menţiunile sunt opozabile terţilor de la data efectuării lor în registrul comerţului ori de la publicarea lor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, sau în altă publicaţie, acolo unde legea dispune astfel.
(2) Persoana care are obligaţia de a cere o înregistrare nu poate opune terţilor actele ori faptele neînregistrate, în afară de cazul în care face dovada că ele erau cunoscute de aceştia."

: piteiflorina@go.ro

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:51, 5 August 2011
#-o Pai articolul de mai jos e din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului...Prin opozabilitatea unei inmatriculari sau a unei mentiuni operate in registrul comertului se va percepe ca actele sau faptele care constituie temeiul aceste inregistrari sunt prezumate a fi cunoscute de orice persoana ca urmare a publicitatii facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune din 2001 neinregistrata la rc - este valabila? Am cesionat firma in 2001 unei alte persoane. Acesta nu a facut demersurile pentru intregistrare la Registrul Comertului la vremea respectiva, si a continuat ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator neacceptata de orc andreamarchesi andreamarchesi Am o problema, va rog sa ma ajutati cu sfaturi!!! Sotul meu este administrator intr-o societate din care doreste sa se retraga....la Orc ne-au refuzat pe ... (vezi toată discuția)
Societati listate pe bursa ContSters71920 ContSters71920 buna seara, speta suma in genul: societate pe actiuni listata la bursa anunta convocarea unei aga pentru modificarea actului constitutiv. aga se desfasoara, se ... (vezi toată discuția)