Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto cu probleme

buna ziua,
situatia e urmatoarea: am achizitionat in 2006 un autoturism inmatriculat in Romania, l-am vandut un an mai tarziu fara a-l fi inmatriculat pe numele meu, deci am predat doar actele cumpararii anterioare + contractul de vanzare-cumparare cu noul proprietar. Acum sunt 5 ani de la prima vanzare si masin in continuare este inmatriculata pe primul proprietar, caruia ii si revina obligatia de a plati impozitele. cum se poate rezolva problema asta, avand in vedere ca nu mai e de gasit actualul posesor al masinii, implicit actele ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 11:49, 8 August 2011
Cu ocazia celor doua vanzari succesive au fost incheiate si acte de vanzare-cumparare?
Daca da, primul proprietar poate cere in baza acestor acte radierea autoturismului de pe numele sau.
da, fiecare vanzare s-a facut cu contract de vanzare-cumparare.
Va referiti la radierea fiscala sau/si cea din circulatie?
La ambele. In caz de refuz, va trebui actionata in judecata institutia in cauza.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto vanduta fara acte ionutz5900 ionutz5900 Am vandut un autoturism dar nu am facut decat o chitanta de mana,iar acum proprietarul refuza sa facem actele,ce pot face pentru a o radia din circulatie? Va ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un model de cerere chemare in judecata pentru o persoana careia i-am vandut un autoturism, i-am dat toate actele si acum nu vrea ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)