avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... probleme acte la achizitionarea unei masini second hand
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

probleme acte la achizitionarea unei masini second hand

Buna ziua,
doresc sa cumpar o masina second hand si m-am lovit de urmatoarea situatie. Proprietarul masinii a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o alta persoana si spune ca a facut lucrul insa pentru ca persoana respectiva sa poata vinde masina in cazul in care apare un cumparator si proprietarul nu este in tara in perioada respectiva. In actele masinii (cartea masinii, talon) modificarile nu s-au produs, apare tot primul proprietar. Este o situatie normala, pot sa am probleme in momentul in care o sa inscriu masina pe numele meu? Cum se procedeaza in aceasta situatie, cine trebuie sa-mi elibereze certificatul fiscal?
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 17:23, 9 August 2011
In situatia descrisa, ordinea actelor la Directia fiscala : Proprietarul, cumparatorul si dvs(ptr fiecare incarcare- descarcare impozit).
Daca unul dintre dansii are datorii, apare o problema.
Pentru a vinde masina primul ii facea o procura , nu act de vanzare. Aveti grija!
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters217470, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare corecta masina pentru evitarea complicatiilor ulterioare IOANA1972 IOANA1972 stie cineva cum se vinde corect o masina, sa nu apara probleme dupa vanzare,,,?mai exact cu acte de vanzare cumparare? sau cu procura? (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare auto cu intermediar gabone71 gabone71 Buna ziua, Am si eu o problema. Am cumparat acum vreo 3 saptamani o masina second hand (inscrisa deja in romania) de la o fata din Cluj-Napoca. Masina nu e ... (vezi toată discuția)
Proprietar talon in arest Alex280594 Alex280594 Buna ziua! Am achizitionat o masina second hand acum cam 5 ani de la cineva din oras de pe olx,cand s-au facut actele de vanzare-cumparare au fost facute niste ... (vezi toată discuția)