avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 158/2011.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 158/2011.

Buna Seara ,

As dori , pe cat posibil sa ma lamuriti si pe mine privitor cu urmatoarea lege :

" Persoanele care isi izoleaza locuintele pe cheltuiala proprie vor fi scutite de la plata impozitului aferent acesteia pentru o perioada de minim 7 ani, potrivit unui act normativ publicat joi in Monitorul Oficial.
Legea nr. 158/2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvenului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 503, din 14 iulie 2011.

Prin actul normativ, Ordonantei de Urgenta nr.18/2009 i s-a adus un amendament care prevede ca proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie sa beneficieze, in conditiile legii, de scutire de la plata a impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri.
De asemenea, a fost inclusa si inchiderea balcoanelor/logiilor cu tamplarie performanta energetic printre lucrarile de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990."

Referitor la aceasta lege as avea 3 intrebari la care v-as ruga sa ma ajutati :

1) Cui si unde ar trebui sa ne adresam pentru a putea beneficia de aceasta lege?
2) Trebuie sa avem impozitul platit la zi pentru a beneficia de aceasta lege ?
3) Daca izolatia apartamentului este mai veche de 4 ani , se mai aplica aceasta lege ?

Va multumesc anticipat .










Cel mai recent răspuns: nicutuduriu , utilizator 19:09, 11 August 2011
OUG 18/2009, Legea 158/2011 fac vorbire despre autoritatile administratiei publice locale, investitii de interes local, impozit aferent locuintei. Adresati-va Primariei - Serviciul urbanism si Directia fiscala.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoizolatii vornicuelena vornicuelena as dori sa stiu daca persoanele care isi izoleaza apartamentul (termoizolatii exterioare) beneficiaza de scutiri la impozitul pe salar sau impozitul pe cladiri. (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic.... pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In Monitorul din 14 iulie 2011 am inteles ca s-a publicat o lege pentru scutirea de la impozit a proprietarilor care si-au izolat termic sau isi ... (vezi toată discuția)
Legislatie_cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte gm_mg gm_mg Doresc sa aflu care sunt conditiile inscrise in legislatia romaneasca in vigoare privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, intrucat ... (vezi toată discuția)