avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie bunici-nepot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie bunici-nepot

Este permisa adoptia de catre bunici a nepotului...in acest caz nepotul ar deveni frate cu tatal biologic...
Exista aceasta interdictie?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:21, 11 August 2011
nu exista.
raman alte conditii de indeplinit, prevazute in legea adoptiilor
Adoptia nepotilor de catre bunici nu numai ca este permisa, dar in cazul adoptiei internationale a copilului care are domiciliul in Romania, aceasta poate fi incuviintata numai in situatia in care adoptatorul sau unul dintre sotii din familia adoptatoare care domiciliaza in strainatate este bunicul copilului pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa adopt copilul fratelui meu scolceag scolceag Recent am obtinut dreptul de sedere legala si de munca in SUA. Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt un nepotel, in persoana copilului ... (vezi toată discuția)
Adoptia BABYDOLL BABYDOLL Intrebarea mea este : apatridul cu statut de refugiat in Romania caruia i s-a eliberat un permis de sedere temporara, poate adopta un copil minor de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dibx dibx Am nevoie de informatii ptr o adoptie copil 10-12 ani Eu locuiesc in Italia de 20 de ani , am 50 de ani , am adoptat 13 ani in urma un copil cu adoptie ... (vezi toată discuția)