Am nascut pe 1 mai si mi s-a spus ca in luna in care s-a nascut copilul nu primesc alocatie. Este adevarat?
Si la nasterea copilului nu trebuia sa primesc ceva banuti asa cum au luat si alte mamici?
In cazul in care trebuie ,imi puteti spune cui sa ma adresez ptr asta?
Dosarul a fost depus la primaria din localitatea unde stau (Cornu-jud Ph)
1. Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii spune:
Art.6
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
...
2. Incepand cu luna iulie 2010 nu se mai platesc de catre stat acele drepturi la nasterea copilului pe care le stiati dvs.
3. - De asemenea nici angajatorul dvs. nu mai are baza legala care sa-l oblige sa va plateasca un ajutor de un salariu mediu pe unitate.
- Aceasta prevedere era in CCMUNN pe anii 2007-2010 dar acesta nu mai este in vigoare.
- Daca in CCM aplicabil angajatorului dvs. este prevazut acest ajutor la nasterea unui copil atunci angajatorul este obligat sa il plateasca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alocatie copii
Monika007
Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil
maramary
Buna ziua!daca bebe sa nascut pe 11 iunie si am depus actele pt alocatia de stat pe data de 19iunie...in ce luna vin primii banuti?va multumesc (vezi toată discuția)